Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Olay Haber
Olay E-Gazete

Eski vali hakkındaki FETÖ davasında karar

Daha önce Bitlis Valiliği yapan Yurdakul, “silahlı terör örgütüne üye olmak” suçundan 7,5 yıl hapis cezasına çarptırıldı.

Daha önce Bitlis Valiliği yapan Yurdakul, "silahlı terör örgütüne üye

Eski Bitlis Valisi Veysel Yurdakul, hakkındaki Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması (FETÖ/PDY) ile ilgili davada “silahlı terör örgütü üyesi olmak” suçundan 7,5 yıl hapis cezasına çarptırıldı.

Ankara 17. Ağır Ceza Mahkemesi’ndeki duruşmaya tutuklu Yurdakul ile avukatları katıldı.

Esas hakkındaki savunmasını yapan Yurdakul, valiliği döneminde örgüte ait bir eğitim kurumuna arazi tahsis ettiği suçlamasına ilişkin, “Ben değil, İl Genel Meclisi tarafından satış ve kiralama işleri yapılmıştır.” dedi.

Bank Asya’da hesabı olduğunu kabul eden Yurdakul, 2010’da çocuklarını kaydettirdiği “cemaat” okulunun, okul ücretinin bu bankadan ödenmesini istediğini savundu.

FETÖ/PDY’nin haberleşme programı ByLock’u kullanmadığını öne süren Yurdakul, sağlık sorunları bulunduğunu anlattı, tahliye ve beraat talebinde bulundu.

Sanık avukatları da müvekkillerinin tahliyesini istedi.

Mahkeme Başkanı Oğuz Dik, üyelerle yaptığı müzakerenin ardından hükmü açıkladı.

Buna göre mahkeme, Yurdakul’u, “silahlı terör örgütü üyesi olmak” suçundan 7 yıl 6 ay hapis cezasına çarptırdı. Mahkeme, Yurdakul’un yurt dışına çıkış yasağıyla tahliyesine de karar verdi.


Avatar Seç KAPAT
Özgür Özel, Umut Akdoğan, Veli Ağababa ve Suat Özçağdaş hakkında
Sıradaki Haber CHP’lilerin dosyası Ankara’da: Aralarında Özel ve Ağbaba da var