Eski yapı stoğu yenilenmeli

Afet ve Acil Durum Planı toplantısına katılan Vali Münir Karaloğlu, eski olan yapı stoğunun yenilenmesi gerektiğini söyledi.

Eski yapı stoğu yenilenmeli

Vali Münir Karaloğlu İznik, Orhangazi, Mudanya, İnegöl, Karacabey, Mustafakemalpaşa ve Gemlik ilçelerini kapsayan Afet ve Acil Durum Planı Toplantısı’na katıldı. 

Vali Yardımcısı Emir Osman Bulgurlu ve  AFAD İl Müdürü İbrahim Tarı’nın yanı sıra ilçe kaymakamları ve belediye başkanlarının da hazır bulunduğu toplantıda olası afet ve acil durumlarda izlenecek yollar ve halkın tüm ihtiyaçlarına cevap vermeye yönelik planlar  gözden geçirildi. Vali Münir Karaloğlu, afetten sonra krizi yönetmede sorun olmadığını ancak afete hazırlık konusunda problem olduğunu ifade ederek, yapılan çalışmaların önemini anlattı. Karaloğlu, “Neyi nerede kiminle yapacağınızı afetten önce bilmeniz lazım. Bu çalışmaların en önemli ayağı belediyelerimiz. Belirlediğimiz alanları mutlaka her yıl güncellememiz lazım. Belirlediğimiz alanlar zaman içerisinde değişecek, dolacak, başka fonksiyonlar yüklenecek, şehrin girişi çıkışı farklılaşacak, biz de bunları her yıl güncelleyip taşımamız lazım” dedi. 

EKSİKLER TAMAMLANACAK

Vali Karaloğlu, “Şimdi biz özellikle toplanma alanlarına şehirlerde levhalar koyacağız. O toplanma alanlarına girişler, çıkışlar, özellikle birer jeneratör mutlaka olsun toplanma alanlarında. Jeneratörü ve altyapısı olan alanları belirleyelim, eksiği olanları da tamamlayalım” diye konuştu. Türkiye’de nüfusunun yüzde 85 ‘inin 1 ve 2.derece deprem riski olan bölgelerde yaşadığını kaydeden Karaloğlu, Marmara Bölgesi, Bursa  ve bütün ilçelerin de bu riski taşıdığını söyledi. 

KENTSEL DÖNÜŞÜM

En büyük hazırlıklardan birinin de belediyelerin kentsel dönüşüm işlerine hız vermesi olduğunu ifade eden Vali Münir Karaloğlu, Bizim maalesef yapı stokumuz çok eski, 1999 öncesi yapı stokumuzda ise mühendislik hizmeti yok. Bunların mutlaka yenilenmesi gerekir. Bu konuda vatandaşımızın da belediyelerimize destek olması lazım. Bazen vatandaşımız bir koyundan iki post çıkarmaya çalışıyor, böyle yapmamak lazım. Önemli olan bir afet anında konutun içeride oturanlara tabut olmamasıdır. Hasar olabilir ama içerisinde yaşayanların zarar görmemesi gerekir. Onun için kentsel dönüşüm önemli ve ilimizde hızlandırmamız gerekli” diye konuştu.  

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X