Eskikaraağaç köyü cazibe merkezi olacak

Karacabey’de son yıllarda dikkatleri üzerine çekerek turizm bölgesi olma yolunda ilerleyen Eskikaraağaç Mahallesi, Karacabey Belediyesi tarafından yapılması planlanan sosyal tesislerin ve göl çevre yolunun heyecanını yaşıyor.

Eskikaraağaç köyü cazibe merkezi olacak

Leylek Köyü Eskikaraağaç’ta Karacabey İlçe Milli Eğitim Müdürü Emin Dingin ve Orman ve Su İşleri Bakanlığı 2. Bölge Müdürü Yahya Güngör ile bir araya gelen Belediye Başkanı Ali Özkan, bölgede planladıkları projeleri anlattı. 

Köy meydanı ve iç sokaklarında bakım ve onarıma giderek evlerin büyük bir kısmının dış cephesinde gerekli tadilat çalışmalarını tamamladıklarını anlatan Özkan, köy içerisinden gölün kıyısına inen patikalara vatandaşların ve turistlerin kullanabilmesi için merdivenler yaptıklarını söyledi. Köyün göl kıyısına taşınabilir duba sistemiyle bir iskele kurduklarını kaydeden Özkan, “Bu sayede hem göl içinde gezinti, hem de mahalle sakinlerinin balıkçılıkta kullanabilecekleri bir iskele sağladık. Yakında göl kıyısındaki çevre yolunu yürüyüş yolu haline getiriyoruz. Son olarak geniş kapsamlı bir tesis ile bu köyü Bursa’nın cazibe merkezi haline getireceğiz” dedi.

SOSYAL TESİS

Başkan Ali Özkan, Yahya Güngör ve Emin Dingin köy içerisindeki Milli Parklar’a ait binayı ve okul bahçesini gezerek sosyal tesisin olması muhtemel yerleri inceledi. Köyde yapılacak bu yatırımlarda Orman ve Su İşleri Bakanlığı 2. Bölge Müdürlüğü ile bir arada olacaklarını ifade eden Özkan, “Burası turizm yönünden büyük bir ivme yakalamış durumda. Artık birlikte hareket etme, hizmet ve işleyişi daha üst seviyelere çıkarma zamanı diye düşünüyoruz” diye konuştu.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X