Eskişehir Han butik otel oldu

Büyükşehir Belediyesi tarafından restorasyonu tamamlanan ve butik otele dönüştürülen Kayhan’daki Eskişehir Han’ın açılışı Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu tarafından gerçekleştirildi.

Eskişehir Han butik otel oldu

SEYİT GÜNDOĞAN 

Törene AKP Bursa Milletvekilleri İsmet Su ve Hüseyin Şahin, Vali Münir Karaloğlu, Fatih Belediye Başkanı Mustafa Demir ve vatandaşlar katıldı. 

Açılışta konuşan Müezzinoğlu, restorasyonu gerçekleştirenlere teşekkür ederek, “Bu mahallenin, semtin, Osmangazi ve Bursa’nın bir ruhu var bizim medeniyetimizde. O ruh ki insanı yaşat ki devlet yaşasın diyen bir ruh. Bu eserlerde o ruhun eserleridir. Onları ruhsuz bırakmaya kimsenin hakkı yok. Millet ile beraber yürüyen yerel yönetim anlayışı bu eserlere yeniden ruhunu canlı tutacak restorasyonları yapıyor. Bu restorasyonları yapan herkesi alkışlıyorum” diye konuştu.

HANLAR BÖLGESİ BURSA’NIN KALBİ

Tüm dönemlerin eserlerinin Bursa’da ortaya çıkarılmış olduğuna dikkat çeken Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe ise, yer üstünde ne kadar eser varsa hepsini restore ettiklerini ve Bursa’nın yaşayan tarihi bir müze olarak orta çıktığını söyledi. 

Bursa’daki bu tarihin hepsinin bu dönemde ayağa kalktığını vurgulayan Altepe, “Bursa ne kadar büyürse büyüsün Hanlar Bölgesi Bursa’nın kalbidir. Biz de bu kapsamda restorasyon ve düzenleme çalışmalarımızı ayakta tutmak için devam ediyoruz. Son olarak bu bölge restore edilmeye başladı. Bütün bölge elden geçti. Buralarının değerinin artması için elimizden gelen gayreti gösterdik. Eskişehir Han alan kat karşılığı alındı. Alt katı mülk sahibine üst katı ise belediyemizin mülkiyetine geçti. 

Bunun sonucunda bütün hanlar ve çarşı bölge ayağa kalkmış oluyor. 1517 yılında Davut Han tarafından yaptırılmış olan Eskişehir Han içindeki mescit de daha önce restorasyonunu yaptırarak hizmete açmıştık. 150 yıllık geçmişe sahip olan bu hanları gelecek nesillere taşınması için çok önem veriyoruz. Bin 600 metre kare olan tarihi hanın restorasyonu 6 milyon lirayı mal oldu” dedi. 

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X