Esnaf akaryakıt desteği istiyor

Türkiye Esnaf ve Sanatkarları Konfederasyonu (TESK) Genel Başkanı Bendevi Palandöken, hem çiftçiye verilen ticari akaryakıt desteğinin artırılması hem de nakliyeci esnafa ticari akaryakıt verilmesi gerektiğini söyledi.

Esnaf akaryakıt desteği istiyor

Palandöken, akaryakıt fiyatlarının yüksek seyretmesinin enflasyonun en büyük faktörü olduğunu savundu. Ekimde yıllık bazda en yüksek fiyat artışının ulaştırma grubunda görüldüğünü hatırlatan Palandöken, ‘’Ocakta 4 lira 58 kuruş olan mazotun litresi İstanbul’da 5,05 liraya satılıyor. Geçen yıl kasıma göre bu yıl akaryakıt fiyatları yüzde 23 artış gösterdi. Zamlar hem nakliyeci esnafının cebini yaktı hem de tarım ürünlerindeki maliyeti artırdı” dedi.

Tarım sektöründe kullanılan motorinin yaklaşık 7,5 milyar lirasının ÖTV ve KDV olduğuna işaret eden Palandöken, ‘’Esnafın faaliyetleri ile birlikte tarımsal ürünlerin tarladan sofraya gelene kadarki süreçte kullanılan motorin üzerinden ödenen vergi 10 milyar lirayı aşıyor. Özellikle sebze ve meyve fiyatlarının düşebilmesi için çiftçinin ve nakliyeci esnafın maliyetinin azaltılması adına akaryakıt üzerindeki vergilerin esnaf ve çiftçi için düşürülmesi büyük önem taşıyor. Hem çiftçiye verilen ticari akaryakıt desteği artırılmalı hem de nakliyeci esnafa ticari akaryakıt verilmeli” diye konuştu.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X