‘Esnaf, benzin ve motorinde indirim bekliyor’

Bendevi Palandöken, benzin ve mazota yapılan indirimin yeterli olmadığını kaydederek, “Fiyatlar düşse ulaştırma maliyetleri azalır, sebzenin meyvenin fiyatı iner, enflasyon düşer. Benzinde de motorinde de indirim bekliyoruz” ifadesini kullandı.

‘Esnaf, benzin ve motorinde indirim bekliyor’

Türkiye Esnaf ve Sanatkarları Konfederasyonu (TESK) Genel Başkanı Bendevi Palandöken, yazılı açıklamasında, akaryakıt fiyatlarında yapılan indirimin yeterli olmadığını savundu.

Petrolün varil fiyatının 29 dolar seviyelerine kadar gerilediğine dikkati çeken Palandöken, “Petrolün varil fiyatı yükselince derhal akaryakıt fiyatlarına zam yapanlar, şimdi petrol fiyatlarındaki inişte akaryakıt fiyatlarını düşürmüyorlar. Petroldeki düşüş yüzde 75 oranında olmasına rağmen benzine ve mazota yapılan indirimde beklenen olmadı. Bu indirim esnafımıza ve vatandaşımıza fayda sağlamadı. Halbuki fiyatlar düşse ulaştırma maliyetleri azalır, sebzenin meyvenin fiyatı iner, enflasyon düşer. Benzinde de motorinde de indirim bekliyoruz” değerlendirmesinde bulundu.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X