Esnaf elektrik faturalarından şikayetçi

Türkiye Esnaf ve Sanatkarları Konfederasyonu (TESK) Genel Başkanı Bendevi Palandöken, esnaf ve sanatkarın elektrik faturalarının en yüksek tarifeden hesaplandığını belirterek, faturalardan dağıtım, satış hizmet ve sayaç okuma bedelleri ile TRT payı gibi k

Esnaf elektrik faturalarından şikayetçi

Faturalarda haksız ve hukuksuz uygulamaların yapıldığını savunan Palandöken, ‘Her ay artan elektrik faturalarımız dikkatle incelendiğinde kayıp-kaçak, sayaç okuma, dağıtım, perakende satış, iletim sistemi kullanma bedeli adı altında tahsilat yapıldığını görüyoruz. Geçen seneden beri yüzde 38 bu ücretlerde artış olmuş. Bir an evvel zam yerine düzenleme yapılarak, haksız uygulamaların kaldırılmasını, faturaların düşürülmesini istiyoruz’ ifadesini kullandı.

KAYIP KAÇAK ÖNLENMELİ

Palandöken, Türkiye genelinde ocak itibarıyla 35 milyon 764 bin 298 elektrik abonesinin bulunduğunu ifade ederek, elektriğin yüzde 15,5’lik kısmının esnaf tarafından kullanıldığını bildirdi. Bu yıl tek zamanlı tarifeye göre esnafa 31,315 kuruş, sanayiciye ise 24,854 kuruştan elektrik tarifesi uygulandığına dikkati çeken Palandöken, denetimlerde kaçak elektrik kullanımının devam ettiğinin tespit edildiğini, en az 2 milyar liralık zararın faturalarını düzenli ödeyen abonelerce ödendiğini kaydetti. Palandöken, acilen kayıp-kaçağın önlenerek vatandaşın sırtından bu yükün kaldırılmasını istedi.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X