Esnaf geniş kapsamlı teşvik istiyor

Türkiye Esnaf ve Sanatkarları Konfederasyonu (TESK) Genel Başkanı Bendevi Palandöken, esnaf ve sanatkarlara yönelik geniş kapsamlı teşvik programı açıklanması gerektiğini belirtti.

Esnaf geniş kapsamlı teşvik istiyor

Palandöken, yaptığı açıklamada, yeni teşvik paketinde esnaf ve sanatkara yer verilmediğini ifade ederek, bunun Anayasa’nın eşitlik ilkesine aykırı olduğunu savundu. Esnaf ve sanatkarlara yönelik geniş kapsamlı teşvik programı açıklanmasını beklediklerini kaydeden Palandöken, söz konusu kesimlerin acil karşılanmasını bekledikleri beş talep bulunduğunu vurguladı. Palandöken, talepleri, krediye rahat ulaşım ve kredi miktarı, haksız rekabeti ortadan kaldıracak tedbirler, girdi maliyetini azaltacak ucuz esnaf tarifeleri, istihdam ve prim desteğiyle ÖTV’siz araç yenileme hakkının verilmesi olarak sıraladı.

ENGELLER KALDIRILMALI

Esnafın yatırım yapması, tezgahını büyütebilmesi için krediye ulaşmasının önündeki engellerin kaldırılmasına ihtiyaç olduğunu dile getiren Palandöken, ‘Bunun için de mutlaka etkin sicil affı çıkarılmalıdır. Sicil affını uygulamayan bankalara müeyyide uygulanmalıdır. Esnaf ve sanatkarımıza yönelik kredi plasmanı artırılmalıdır. Yatırım yapıldıktan sonra işletmede çalışacak ve devamlılığını sağlayacak çıraklar ve kalfalar için istihdam destekleri hayata geçirilmelidir. Esnaf ve çalışan için prim desteği verilmelidir” dedi. Palandöken, ayrıca esnafa yönelik ucuz akaryakıt, elektrik ve su tarifeleri uygulanmasını talep etti.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X