Esnaf istemedi dönüşüm iptal

Yıldırım Belediye Başkan İsmail Hakkı Edabali, Otosansit için hazırladıkları Kentsel Dönüşüm Projesi’ni, bölge esnafının yüzde 95’i istemediği için gerçekleştirmeyeceklerini söyledi.

Esnaf istemedi dönüşüm iptal

SEYİT GÜNDOĞAN 

Yıldırım Belediyesi, Otosansit Sanayi Bölgesi için hazırladıkları Kentsel Dönüşüm Projesi’ni bölge esnafının yüzde 90-95’i istemediği için askıya aldı.

Otosansit yönetimini ziyaret eden Yıldırım Belediye Başkanı İsmail Hakkı Edebali, bölge için düşünülen kentsel dönüşüm projesindeki gelişmelerle ilgili bilgi verdi. Otosansit Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Kalfalımehmet ve yönetim kurulu üyelerinin hazır bulunduğu toplantıda gelişmeleri değerlendiren Edebali, kenti dönüşüm hamleleriyle mekânsal olarak değiştirirken aynı zamanda değerlerin korunmasına da önem verdiklerini ifade etti. Amaçlarının Yıldırım’ı yerel kalkınma projeleriyle geleceğe hazırlamak olduğunu kaydeden Edebali, yaptıkları çalışmalar ile ilçenin üçte birinin imar düzenini değiştireceklerini söyledi. 

OTOSANSİT ESNAFI İSTEMEDİ

Kentsel dönüşüm projelerinde öncelikli olarak vatandaşın rızasını ön planda tuttuklarına dikkat çeken Edebali, “Kentsel dönüşümü hayata geçirirken olmazsa olmaz dört unsuru göz önüne alıyoruz. İlk olarak mülk sahibinin rızası olacak. İkinci olarak yüklenici olacak. Üçüncü olarak vatandaş ve firmalar arasında birleştirici unsur olan yerel yönetim olacak. Son olarak ta Çevre ve Şehircilik Bakanlığı yer alacak. Bu 4 temel unsur olmadan dönüşümü gerçekleştiremezsiniz. Daha öncesinde somut adımlar atılamayan Otosansit bölgemizle ile de bir proje hazırlamıştık ve bölge esnafımızla bunu paylaşmıştık. Otosansit yönetiminin yaptığı anket sonucunda esnafın yüzde 90-95’inin kentsel dönüşüm projesi yapılmasını istemediği sonucu ortaya çıktı. Biz de yerel yönetim anlayışımız doğrultusunda vatandaşımızın rızasına saygı göstererek projemizi somut hale getirmeden sonlandırma kararı aldık. Mülk sahiplerinin rızası olmadığı için sanayi bölgemizde düşündüğümüz kentsel dönüşüm projesini gerçekleştirmeyeceğiz ve Otosansit sanayi bölgesi olarak devam edecek” dedi.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X