Esnaf krediden faydalanamıyor

Türkiye Esnaf ve Sanatkarları Konfederasyonu (TESK) Genel Başkanı Bendevi Palandöken, kredi muslukları açık olduğu halde esnaf ve sanatkarların kredilerden faydalanamadığını belirtti. 

Esnaf krediden faydalanamıyor

Palandöken, 2020 yılında esnafın krediye ulaşmasının önündeki engellerin net bir şekilde kaldırılması gerektiğini söyledi. Güncel borcu olmamasına rağmen geçmişte zamanında ödeyemediği borçlardan dolayı kara listede olan esnafın krediye bir türlü ulaşamadığını kaydeden Palandöken, ‘’Devlet esnafa imkan veriyor ancak bankalar esnafın bu imkanı kullanmasının önüne geçiyor. En son 2017’de çıkarılan sicil affı bankalar tarafından uygulanmıyor. Esnafın krediye ulaşması sudan sebeplerle engellenmemeli. Yeni yılda kredi meselesi net bir şekilde çözüme kavuşmalı. Aksi takdirde, kredi muslukları açık olduğu halde esnafımız kredilerden faydalanamıyor” dedi. Palandöken, yeni yılda tüm bankaların uymakta zorunlu olduğu etkin bir sicil affı beklediklerinin altını çizdi.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X