Esnaf odalarında seçim zamanı

BESOB’a bağlı 104 odada üç boyunca devam edecek genel kurul süreci bugün başlıyor. 70 bin civarında üyenin oy kullanma hakkı olduğunu belirten Arif Tak, esnaf sanatkarları genel kurullara katılmaya ve konuşmaya davet etti.  

Esnaf odalarında seçim zamanı

ASLIHAN AYDIN

Bursa Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği’ne (BESOB) bağlı 104 odada seçim maratonu başlıyor. Bugün Keles Muhtelif Esnaf ve Sanatkarlar Odası’nda startı verilecek maraton, mart ayı sonunda noktalanacak. 

BESOB Başkanı Arif Tak, 104 Oda ile 3 aylık seçim dönemine girildiğini söyledi. Esnaf ve sanatkarları oy kullanmaya davet eden Tak, ”Tüm Oda’larda yaklaşık 70 bin üyenin oy kullanma hakkı bulunuyor. Bunlardan 50 binin sandık başına gitmesini bekliyoruz” dedi.

ÜYELERE ‘KONUŞUN’ ÇAĞRISI

Esnaf ve sanatkarın genel kurullarda pek konuşmadıklarını dile getiren Arif Tak, ”Biz dertlerini biliyoruz. Ama yine de eksikler ve fazlalar neyse onu söylesinler. Çok ses çıkarmıyorlar. Ya yapılanlar kabul görüyor ya da çekiniyorlar. Ama bunda çekinilecek bir şey yok. Biz daha fazla konuşmalarını ve fikirlerini söylemelerini istiyoruz” diye konuştu.

‘KADINLARI DA LİSTELERE ALIN’

Son duruma göre merkezdeki Oda’ların 15’inde genel kurulların birden fazla adayla yapılacağını dile getiren Tak, seçimlerinin her zaman huzurlu, güvenli, hile olmadan gerçekleştiğini savundu. Tak, başkan adaylarından kadınları da listelerine almalarını istedi. 16 bin civarında kadın üye olduğuna işaret eden Tak, ”Kadınlar daha fazla söz sahibi olsunlar. Başkanlığını yaptığım Lokantacılar Odası ile Kuaförler Odası’nda epeyce var. Ancak biz diğer Oda’larda da olmalarını istiyoruz” ifadelerini kullandı.

KELES İLE BAŞLIYOR

Keles Muhtelif Esnaf ve Sanatkarlar Odası, bugün 2 liste ile seçime gidiyor. Genel kurul için ilk tarih olmasına rağmen bugün yapılmasına kesin gözüyle bakılan seçimde, mevcut Başkan Hüseyin Ekmekçi ile Özcan Yeni’nin listelerinin oylanması bekleniyor.  

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X