Esnaf Site’ye yol istiyor

Büyük sanayi Sitesi’nde yolların yetersiz olduğunu ifade eden BESOB Başkanı Tak, ”Ankara Yolu’ndan bir bağlantı yolunun ihale edilip çok kısa zamanda yapılması gerekiyor” dedi.

Esnaf Site’ye yol istiyor

ASLIHAN AYDIN

Bursa Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği (BESOB) Başkanı Arif Tak, Büyük Sanayi Sitesi’nde çalışmaların devam ettiğini, ancak siteye giden mevcut yolun yeterli olmadığını söyledi.

‘BESOB Büyük Sanayi Sitesi’ ile ilgili dün bilgilendirme toplantısı gerçekleştirildi. Türkiye Esnaf Sanatkarları Konfederasyonu (TESK) Başkanı Bendevi Palandöken’in de hazır bulunduğu toplantıda konuşan BESOB Başkanı Arif Tak, sanayi sitesine şehir içinde çalışan yaklaşık 7 bin esnafın ihtiyaç duyduğunu vurguladı. Yatırım bütçesinin 1 milyar lira olduğunu kaydeden Tak, “Bursa’yı kurtaracak bir proje. Ama zaman zaman engellerle karşılaştık. Bugüne kadar gecikmeler nedeniyle bitirilemedi. Çalışmalarımız hızla devam ediyor. İyi bir noktaya geldik. Emeği geçenlere Vali ve Büyükşehir Belediye Başkanı’na minnettarım, herkes elimizden tuttu. Faruk Çelik’in de çok yardımları oldu” dedi.

İKİ ÖNEMLİ PROBLEM

İki problemlerinin olduğunu anlatan Tak, ”Bursa-İnegöl Eski Yolu’nda yan parsellerden kamulaştırılması gereken bazı yerler var. Bu bizi aşan bir konu. İkinci konu ise yolun yetmemesi. Şu anda kullanılan Ankara Yolu’ndan bir bağlantı yolunun ihale edilip çok kısa zamanda yapılması gerekiyor. Bu konuları takip ediyoruz. Bunun yanında yüksek gerilim direğinin isabet ettiği bir arazi de mevcut alanda. Bunun da kaldırılması gerekiyor. Yoksa 120 dükkan heba ediliyor” dedi.

DEĞERİ YENİ ANLAŞILIYOR

Tak, esnafın projenin değerini daha yeni yeni anladığını ileri sürerek, “200 metre bir dükkan, şu anda 200-250 bin lira civarında. Bu rakam 15 yılda geri ödeniyor. Bu dükkanlar bittiğinde, 1 milyon liraya alma imkanı olmayacak. Çünkü sosyal içerikli hizmetler sunulacak. Türkiye’de örnek bir sanayi sitesi olarak görünüyor” diye konuştu. 

ESNAF DAHA ÇOK DESTEKLENMELİ

TESK Genel Başkanı Bendevi Palandöken, işini büyütme azminde olan esnafın daha çok desteklenmesi gerektiğini söyledi. Konuşmasında terör olaylarının esnafa etkisine de değinen Palandöken, “Güneydoğu ve doğuda 5-6 aydır dükkanları açılmayan esnaf sıkıntı içinde. Hükümet destek verse de, açılmayan dükkan, satılmayan mal, harap olan binanın o insanlar üzerindeki olumsuzlukları düşünmek bile istemiyorum” dedi. Palandöken, trafik sigortasındaki yüksek artıştan da yakındı ve ekledi: ”Bu millet bu parayı nasıl ödeyecek? Hani enflasyon oranı yüzde 6-7. Nereden çıkardınız bu trafik zorunlu sigortasında, kaskoda 300’leri diyeceksiniz?”

TEMELİ MAYIS 2011’DE ATILDI

 

Kestel Çataltepe Bölgesi’nde 307 hektar üzerine kurulan ve 24 imalatçı sektörü kapsayan BESOB Büyük Sanayi Sitesi’nin temeli 29 Mayıs 2011’de atıldı. Kent içinde dağınık olarak faaliyet gösteren küçük esnaf ve sanatkarın tek çatı altında toplanması amaçlanıyor. İnşaat çalışmaları 11 etap halinde gerçekleştirilecek. 125 dükkanın hak sahiplerine verildiği ilk etap çalışmaları, geçen yıl tamamlanarak hizmete girdi. Dükkanların yanı sıra kreş, anaokulu, eğitim kampüsü, tıp merkezi, cami, restoranlar, çocuk ve yürüyüş parkları, 2 bin kişilik eğitim, kültür ve kongre merkezi gibi sosyal donatı alanları bulunuyor. Altyapı ihalesinden sonra üst yapı ihalesi de tamamlanmak üzere olan BESOB Büyük Sanayi Sitesi’nin 2 yıl içinde bitirilmesi hedefleniyor.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X