Esnaf siteyi büyütmek için düğmeye bastı

Mermerciler, keresteciler ve geri dönüşümcülerin dışarıda kaldığını belirten Arif Tak, ”Bunlar için 1.500 dönüm daha yere ihtiyaç var. 15 Ocak’taki ihaleden sonra aynı alanda arayışa geçiyoruz” dedi.

Esnaf siteyi büyütmek için düğmeye bastı

AYŞEGÜL GÜRAL AKTÜRK

Bursa Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği (BESOB) Başkanı Arif Tak, esnafın Çataltepe’deki Büyük Sanayi Sitesi’ne sığmayan 3 meslek grubu için ek yer arayışına girdiklerini açıkladı.

Yapımına başlandığı günden itibaren büyük yankı uyandıran ve uzun bir hukuki süreç yaşanmasına neden olan BESOB’un Çataltepe’deki Büyük Sanayi Setesi’ne ek alan geliyor. BESOB Başkanı Tak, 9 mahkeme kazandıklarını ve Türk adaletinin adil karar verdiğini ifade ederek, zaman kaybına rağmen projenin değer kazandığını vurguladı.

İHALE 15 OCAK’TA

Beklenen ihalenin 15 Ocak’ta yapılacağını dile getiren Tak, ”Sitede faaliyete başlayan esnaf arkadaşlarımız memnuniyetlerini ifade ediyorlar. Ancak burası bize yetmiyor. İlaveler yapılacak. Dışarıda kalan 3 meslek odamız vardı. Mermerciler, keresteciler ve geri dönüşümcüler. Bunlar için bin 500 dönüm yere daha ihtiyaç var. 15 Ocak’taki ihaleden sonra aynı alanda yer arayışına başlayacağız” dedi.

2014 İYİ GEÇMEDİ

Tak, 2014 yılında önemli hadiseler yaşandığını ve esnafın bunlardan çok etkilendiğini dile getirdi. Piyasanın olaylar sonucu bozulduğuna dikkat çeken Tak, 2014’de ekonomik yönden önemli bir mesafe alınamadığını vurguladı. Tak, ”Açılan ve kapanan işyeri sayıları 2013 ile eşdeğer seyretti. 8 bin kadar açılış olurken, 4 bin civarında kapanış gerçekleşti. Buna bakınca durum iyi gibi görünse de toplantılarda ve çarşıya gittiğimizde çok şikayet oluyor” diye konuştu.

2015 DAHA İYİ OLUR DİYE UMUYORUZ

Esnafın işlerinin artık eskisi gibi iyi olmadığının altını çizen Tak, birikim yapmak için kenara para koyamadıklarını söyledi. Esnaf ve sanatkarların kendi güçleriyle, ellerindeki sermayeleriyle geçimlerini sağlamaya çalıştıklarına işaret eden Tak, ”Huzur olursa işler iyi olur. 2014 yılı pek huzurlu olmadı. Bu da ekonomiyi etkiledi ve işler azaldı. 2015 daha iyi olur diye umuyoruz” dedi.

GÜVEN HİSSEDİYORUZ

Arif Tak, eylül başında okulların açılmasıyla satışların biraz kıpırdadığını belirterek, o zamandan bugüne yılbaşı dahil önemli bir satış süreci yaşanmadığını vurguladı. Tak, şöyle devam etti: ”Günlük kazanç sağlandı. Çarşıda da işler sönük geçiyor. Mart ayını bekliyoruz. Bursa’da kışlar sönük geçiyor. Yaza doğru hareket olur diye ümit ediyoruz. 2015’den ümitliyiz ve işlerin iyi olması yönünde güven hissediyoruz.”

SABIRLI VE HOŞGÖRÜLÜ OLMAMIZ GEREKİYOR

İşler ne kadar düzgünde gitse eksiklikler olacağını dile getiren Tak, bütün güçleriyle bu eksiklikleri gidermeye çalışacaklarının altını çizdi. Huzur bozulmadıkça her sorunun aşılacağına dikkat çeken Arif Tak, ”Türkiye iyi bir mesafe alıyor. Sabırlı ve hoşgörülü olmamız gerekiyor. Hazirandaki seçimden sonra 4 yıl seçim yok. Bu dönemde Türkiye kalkınma hamlesi yapacaktır” diye konuştu. 

ÖNCELİK EĞİTİMDE

2015’de önceliklerinin eğitim faliyetleri olacağını kaydeden Tak, bu konuda ısrarcı ve iddialı olduklarını ifade etti. Avrupa Birliği (AB), İŞKUR, Dünya Bankası ve Bursa, Eskişehir, Bilecik Kalkınma Ajansı (BEBKA) ile eğitim projeleri olacağını dile getiren Tak, ”11 bin kadın üyemiz var. onlara yönelik ayrıca eğitim faliyetleri yapmayı planlıyoruz. Şuan her odadan bir kadın üye seçerek yaptığımız bir çalışma var” diye konuştu.

VERGİ KALEMLERİ AZALSIN

BESOB Başkanı Arif Tak, esnaf ve sanatkarların vergi ile ilgili bir sorunları olmadığını, sadece vergi kalemlerinin sayısının çok olduğunu dile getirdi. 27 kalem vergi ödediklerinin altını çizen Tak, bunların sayısının azalması için çalışma yapacaklarını kaydetti. Tak, ”2015 planlarımız içinde üyelerimizi yurtdışına nasıl götürürüz diye araştırıyoruz. Ufukları açılsın diye uğraşıyoruz. Yeni imkanlar görmeleri adına çabalıyoruz” dedi.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X