Esnaf umudunu annelere bağladı

Yaklaşık 2 milyon esnaf hafta sonu yapılacak alışverişle Anneler Günü bereketini bekliyor. Bu özel günde harcanacak tutarın 1 milyar lirayı geçmesi bekleniyor.

Esnaf umudunu annelere bağladı

Türkiye Esnaf ve Sanatkarları Konfederasyonu (TESK) Genel Başkanı Bendevi Palandöken, 2 milyon esnafın Anneler Günü’nü dört gözle beklediğini söyledi.

 

Palandöken yaptığı yazılı açıklamada, Anneler Günü’ne yönelik, esnaf ve sanatkarın her keseye uygun hediyelerle dükkanlarını hazırladığını vurguladı.

Annelere verilen değerin bir göstergesi olarak en çok alışverişin Anneler Günü’nde yapıldığını dile getiren Palandöken, şunları kaydetti: ”Anneler Günü’nde başta kuyumcu esnafımız olmak üzere çiçekçi, aksesuarcı, konfeksiyoncu, kuaför, elektronik ve beyaz eşyacı, zücaciyeci, pastacı, taksici esnafımızın iş yaptığı önemli günlerden birisidir. Herkes kesesine göre, düşüncesine göre bir hediye almaktadır. Anneler Günü’nde en çok çiçek, altın, takı, aksesuar, parfüm alınırken, hediye için ayrılan ortalama bütçenin yüzde 33’ünü 51-100 liraya alınan hediyeler, yüzde 25’ini 101-250 liraya alınan hediyeler oluşturmaktadır.”

ÇİÇEK SATIŞLARI PATLIYOR

Her yıl Anneler Günü’nde kartla yapılan harcamaların yüzde 30-35 arttığını, çiçek satışlarında ise bu oranın yüzde 70-80’lere ulaştığını dile getiren Palandöken, ”Şimdi 2 milyon esnaf bu hafta sonu yapılacak alışverişle Anneler Günü bereketini bekliyor. Huzur ve güven olduğu zaman özel günler piyasayı hareketlendiriyor. Bu özel günde yapılacak alışverişin 1 milyar lirayı geçmesini bekliyoruz” dedi.

İNTERNETTEN ALIŞVERİŞE DİKKAT

Elektronik ortamdan yapılan hediye alışverişinin de her geçen gün arttığına işaret eden Palandöken, ”Anneler Günü arifesinde zirve yaparak, her 100 alışverişten 14’ü internet üzerinden yapılıyor. 2016 sonunda internetten yapılan alışverişin yüzde 25 paya ulaşacağı da tahmin ediliyor” diye konuştu. İnternet alışverişlerinde artık yeni dönem başladığını belirten Palandöken, sitenin güvenlik sertifikası olup olmadığına özellikle dikkat edilmesi gerektiğini vurguladı.

TANIDIK ESNAFTAN ALIN

TESK Başkanı Palandöken, ”Her türlü teknolojik gelişmeye karşı yine de çiçek siparişinizi verirken, altın takınızı alırken tanıdık esnafı tercih edin” şeklinde görüş belirtti.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X