Esnafa desteklerden yararlanın çağrısı

Türkiye Esnaf ve Sanatkarları Konfederasyonu (TESK) Genel Başkanı Bendevi Palandöken, esnaflara, sağlanan desteklerden yararlanarak çırak istihdam etmeleri çağrısında bulundu.

Esnafa desteklerden yararlanın çağrısı

Palandöken, istihdam seferberliği çerçevesinde çırakların sigorta maliyetlerinin karşılandığını ve ücretlerinin 3’te 2’sine kadar da mali destek verildiğini ifade etti. 

Esnaflardan bu imkanları değerlendirerek istihdama katkı sağlamalarını isteyen Palandöken, esnafların konuya ilişkin yeterli bilgiye sahip olmadığına işaret etti. 

Palandöken, ”Herhangi bir esnafımız ya da ustamızın ‘mesleğini bir başka kişiye öğretmek amacıyla’ yanında çalıştıracağı gerek çırak gerekse kalfa ve ustanın ücretini, sigorta maliyeti de dahil olmak üzere 1 yıl süreyle devlet karşılıyor. Esnafın yanında yetiştirdiği elemanını 5 yıl boyunca çalıştırması halinde ise sigorta ücretinin yarısı devlet tarafından ödeniyor. Yanında artı 1 kişi çalıştıran tüm esnafların sigorta, vergi ve stopajlarının tamamı hükümet tarafından karşılanacak. 

Esnafımız yalnızca yanında istihdam ettiği şahısın çıplak maaşını ödeyecek. Bu önemli bir imkan. Hem ülkede genel olarak istihdamın artmasına katkı olacak hem de üretimin ciddi oranda artmasına yol açacak. Ayrıca işini büyütmek isteyen esnafımız için de bir fırsat. Hem işini büyütecek hem de kolaylaştıracak bir kişiyi yanında çalıştıracak. Bunu yaparken de kendisine ek bir maliyet doğmayacak” dedi.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X