Esnafa göre dolardaki artış ‘ekonomik oyun’

Türkiye Esnaf ve Sanatkarları Konfederasyonu (TESK) Genel Başkanı Bendevi Palandöken, dolar fiyatının ekonomik dengeleri zorlamasını spekülatif bulduklarını belirterek, ”Her seçim dönemi bu tür ekonomik oyunlar oynanır” dedi.

Esnafa göre dolardaki artış ‘ekonomik oyun’

Palandöken, yaptığı açıklamada, küresel bazda değerlenen doların Türkiye’de de yüksek seviyede artış trendine girdiğini belirterek, ”Dolar fiyatının ekonomik dengeleri zorlamasını spekülatif buluyoruz. Ekonominin genel dengesi bozulmayacak kadar sağlam” diye konuştu. Her seçim dönemi bu tür ekonomik oyunların oynandığına dikkati çeken Palandöken, şöyle devam etti: 

”Çevremizdeki ülkelerde yaşanan istikrarsızlıklar ve yakın doğu bölgesine yapılan ihracatta meydana gelen daralma, döviz girdisini azaltarak pariteyi olumsuz etkiliyor. Fakat doların, diğer ülkelerde yüzde 6 civarında artarken bizde bu oranın iki katı değer kazanmasını spekülatif bir etki olarak değerlendiriyoruz. Zaten ülkemizde her seçim öncesi buna benzer dalgalanmalar yaşamaktayız. Sakin ve kararlı olabilirsek doların tansiyonu düşecektir. Seçimlerden sonra ortaya çıkacak güven ve istikrar ortamı ile ülkemizin ekonomik anlamda büyük bir çıkış yakalayacağına inanıyorum. Ekonomimizin genel dengesi bozulmayacaktır.”

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X