Esnafa yapılandırma müjdesi

Gümrük ve Ticaret Bakanı Bülent Tüfenkci, Türkiye Esnaf ve Sanatkarları Konfederasyonu (TESK) Mesleki Eğitim Kurulları toplantısına katıldı. Buradaki konuşmasında Türkiye’nin gündeminin yeniden ekonomik kalkınma olması gerektiğine dikkat çeken Tüfenkci, b

Esnafa yapılandırma müjdesi

Toplantıya gelmeden önce Maliye Bakanı Naci Ağbal ile görüştüğünü ve Meclis gündemindeki torba yasaya ilişkin görüşlerini paylaştığını ifade eden Tüfenkci, ‘Dedim ki; ‘Orada bir şeyi eksik yaptık. Esnaf ve sanatkarların oda aidatlarını veya odaların birliklere katılma paylarını veya birliklerin federasyona olan katılma paylarını yeniden yapılandıralım. Yani, üyelerimizin aidat borçlarını yeniden yapılandıralım, faizlerini silelim. Çünkü odalar tahsil edemiyor. Bu noktada hem esnafımızı rahatlatalım hem de bu yapılandırmadan yeni bir gelir (elde edelim). Faizlerini silelim. Ödemeleri yasa çıktıktan 3 ay sonra başlatalım ve 6 eşit taksitte de faizsiz yapılandıralım.’ Böyle bir teklif yaptık’ dedi.


Her zaman esnafın yanında yer aldıklarını vurgulayan Tüfenkci, esnafın toplumun bel kemiği niteliğinde olduğunu ve bu omurganın bozulmaması gerektiğini kaydetti.


TESK Genel Başkanı Bendevi Palandöken de, Bakan Tüfenkci’nin esnaf ve sanatkarın sorunlarının çözümünde destek olduğunu dile getirerek, hükümetin de elinden geldiğince esnaf ve sanatkara destek verdiğinin altını çizdi.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X