‘Esnafı terör örgütüne yem etmeyeceğiz’

Gümrük ve Ticaret Bakanı Bülent Tüfenkci, hükümet olarak terör olayları nedeniyle zarar gören esnafın yanında olacaklarını belirterek, ‘O insanlarımızı terör örgütüne yem etmeyeceğiz’ dedi.

‘Esnafı terör örgütüne yem etmeyeceğiz’

Tüfenkci, Türkiye Esnaf ve Sanatkarları Konfederasyonu’nun (TESK) ev sahipliğinde gerçekleştirilen, 8 ilde 23 binden fazla esnaf ve sanatkarın uyum yeteneğinin geliştirilmesinin amaçlandığı ‘Esnaf ve Sanatkarların Uyum Yeteneğinin Arttırılması Projesi’nin (ADAPTESK) açılış toplantısına katıldı. Tüfenkci, burada yaptığı konuşmada, esnaf ve sanatkar meslek kuruluşlarının üyelerine sundukları eğitim faaliyetlerinin çeşitlendirilmesi gerektiğine dikkati çekerek, ‘Bakanlığımızın esnafa yönelik en önemli vizyonlarından birisi, onları büyütmeye yöneliktir’ ifadelerini kullandı.

DAYANIŞMANIN YAPI TAŞI

Esnaf ve sanatkarlar tarafından Anadolu’da 800 yıldır yaşatılan ahiliğin, ticari hayatı düzenleyen bir gelenek olduğunu hatırlatan Tüfenkci, ‘Ahiliğin iktisadi hayata getirdiği kurallar, üretimden tüketime tüm aşamaları düzenleyen bir sistem oluşturmaktadır. Ahilik, esnaf arasındaki işbirliğini sağlayıp, haksız rekabeti ve tekelciliği önlerken, tüketicileri de koruyacak tedbirleri almaktır’ diye konuştu. Tüfenkçi, Ahilik sisteminde kadınların da önemli yer tuttuğuna işaret ederek, ‘Kadın esnafımıza yönelik teşvik edici uygulamaları inşallah bu dönem içinde hayata geçirmemiz gerekir. Bizim kültürümüzde esnaf, ekonomik boyutun ötesinde bir medeniyet inşa eden kesimdir. Esnaf bizim tarihimizde ahlakın, disiplinin, dayanışmanın adeta yapı taşlarıdır’ dedi.

SAMİMİ GAYRET GÖSTERİYORUZ

Bakan Tüfenkci, hükümet olarak terör olayları nedeniyle zarar gören esnafın yanında olacaklarını vurgulayarak, ‘O insanlarımızı terör örgütüne yem etmeyeceğiz’ ifadesini kullandı. Esnafın karşılaştığı sorunların çözümü noktasında samimi bir gayret gösterdiklerinin altını çizen Tüfenkci, esnaf tanımının çağın gereksinimlerine göre yeniden yapılmasının zorunluluğuna dikkati çekti. Tüfenkci, esnafın bürokratik işlemlerle uğraştırılmaması gerektiğini de sözlerine ekledi.

BURSALI ESNAFA ‘UYUM’ EĞİTİMİ

TESK Başkanı Bendevi Palandöken de, toplantıda yaptığı konuşmada, programla Ankara, Bursa, Manisa, Mersin, Gaziantep, Ordu, Şanlıurfa ve Erzurum olmak üzere 8 ilde 23 bin 500 esnaf ve sanatkara eğitim vereceklerini söyledi. Palandöken, şunları kaydetti: ‘Biz bu ülkenin huzurunu, birliğini, dirliğini sağlamak için güneyinde, doğusunda, batısında, mücadele eden insanlarız. O ezanın okunabilmesi için kendimizi siper edip, dükkanımızı açıp, halka hizmet, Hakk’a hizmet edebilen insanlarız. Korkmayız.’

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X