Esnafın ilk tercihi bakkallık

Zincir marketlerin sayısı her geçen gün artmasına rağmen esnaf adaylarının en çok tercih ettiği meslek ‘bakkallık ve büfecilik’ olmaya devam ediyor.

Esnafın ilk tercihi bakkallık

Türkiye Esnaf ve Sanatkarları Konfederasyonu (TESK) Genel Başkanı Bendevi Palandöken, 2016 yılının ilk 3 ayında 42 bin 723 yeni iş yeri açılış tescilinden 8 bin 48’inin bakkallık, bayilik ve büfecilik mesleği için yapıldığını söyledi.

Palandöken, dün yaptığı yazılı açıklamada, TESK’in istatistik verilerini değerlendirdi. Bakkallık, bayilik ve büfeciliğin geçen yıl da açılan iş yerleri arasında ilk sırada yer aldığını kaydeden Palandöken, ”2016 yılının ilk 3 ayında yeni iş yeri açılış tescili yaptıran 42 bin 723 kişiden 8 bin 48’i bakkallık, bayilik ve büfecilik mesleğini tercih etmiştir. Halkımız mahalle esnaf ve sanatkarına sahip çıktıkça bizler hizmet etmeye, süpermarketlerle rekabet etmeye devam edeceğiz” ifadelerini kullandı.

DÜNYADA İLGİ GÖRÜYOR

Perakendenin içinde gıda sektörünün önemine işaret eden Palandöken, ”Son yıllarda perakende hacmindeki düşük büyümeye rağmen sadece ülkemizde değil, dünyanın her yerinde bakkallık yoğun rağbet görmektedir. Hatırlatmak isterim ki ülkemizde ve dünyada en büyük iş adamı ve büyük holding sahiplerinin çıktığı meslek bakkallıktır” dedi.

İKİNCİ SIRADA KUAFÖRLÜK VAR

Bakkallık, bayilik ve büfecilik mesleğini 3 bin 262 iş yeri ile kadın ve erkek kuaförlüğünün izlediğini dile getiren Palandöken, şu bilgileri verdi: ”Kuaförlügü de 3 bin 218 iş yeri ile kahvecilik, kıraathanecilik ve internet kafe işletmeciliği, 2 bin 835 iş yeri ile pazarcılık takip etmektedir. Bu mesleklerin ardından da, 2 bin 671 iş yeri ile lokantacılık, 2 bin 531 kişi ile servis aracı işletmeciliği, 2 bin 316 kişi ile minibüsçülük, 2 bin 165 kişi ile nakliyecilik ve nakliye komisyonculuğu işletmeciliği, bin 777 kişi ile taksicilik, bin 765 kişi ile emlak komisyonculuğu ve danışmanlığı ve bin 581 kişi ile konfeksiyon imal ve satıcılığı gelmektedir.”

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X