Esnafın primleri tavan yaptı

Türkiye Esnaf ve Sanatkarları Konfederasyonu (TESK) Genel Başkanı Bendevi Palandöken, sigorta şirketlerinin keyfi uygulamasına devlet tarafından tavan ve taban primlerinin belirlenmesiyle son verilmesi gerektiğini söyledi.

Esnafın primleri tavan yaptı

Serbest tarife rejimi uygulamasına geçilmesiyle, primleri sigorta şirketlerinin belirlediklerini belirten Palandöken, ‘Sigorta şirketlerine 1 Ocak 2014 tarihinden itibaren tarifeyi serbest olarak belirleme hakkı verilirken, primlerin rekabetçi ortamda belirleneceği söylendi. Ama esnafın primleri tavan yaptı. Minibüslere 8 ila14 bin lira, ticari taksiye 2 bin 650 ila 6 bin lira prim çıkarıldı. Hatta bu fiyatlar İstanbul’da 9 ila 16 bin liraya kadar yükseldi. Ayrıca büyük illerde kaza riski az olan ilçelerle il merkezinde çalışan ticari araçlara aynı prim uygulaması defalarca söylememize rağmen devam ediyor. Hiçbir olumlu gelişme olmadı’ dedi.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X