Esnafın sigortası attı!

Türkiye Esnaf ve Sanatkarları Konfederasyonu (TESK) Genel Başkanı Bendevi Palandöken, zorunlu trafik sigortasının, kaskodan farkı kalmadığını öne sürerek, ”Tavan ve taban primler belirlemeli” dedi.

Esnafın sigortası attı!

Palandöken yaptığı yazılı açıklamada, zorunlu trafik sigortası şartlarının 1 Haziran’da tamamen değiştirilmesinden sonra ulaştırma ve taşıma sektöründeki esnaf ve sanatkarın sorunlarının arttığını ifade ederek, gerçek rekabet ortamının oluşamadığını, primlerin her fırsatta yükseltildiğini savundu. Zorunlu trafik sigortasının kasko sigortadan farkı kalmadığını iddia eden Palandöken ”Devlet zorunlu trafik sigortasında tavan ve taban primleri belirlemeli. Sigorta şirketlerinin keyfiyetinden esnafımız kurtarılmalı” değerlendirmesinde bulundu.

FAZLA PRİM ALINIYOR

Geçen yıl başından itibaren trafik sigortasında serbest tarife rejimi uygulamasına geçildiğini ve sigorta şirketlerinin primleri belirlediklerini dile getiren Palandöken, şunları kaydetti: ”Sigorta şirketlerine 1 Ocak 2014’ten itibaren tarifeyi serbest belirleme hakkı verilirken primlerin rekabetçi ortamda belirleneceği söylendi. Sonuç ne oldu? Esnafın primleri tavan yaptı. Minibüslere 8 bin lira ile 14 bin lira, ticari taksiye 2 bin 650 lira ile 6 bin lira primler çıkardılar. Büyük illerde kaza riski az olan ilçelerle il merkezinde çalışan ticari araçlara aynı prim uygulaması devam etti. Bu haksızlığı dile getirmemize rağmen yeni düzenlemede de düzeltilmemiştir. Şoför esnafından fazladan prim alınmaya devam edilmektedir.”

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X