Esnafla ‘Karga Cafer’in sıra dışı dostluğu

Bartın’ın Amasra ilçesinde esnaflık yapan Levent Genç’in, yaklaşık bir ay önce yaralı halde bulduğu ve “Simar Cafer” ismini verdiği karga ile dostluğu görenleri şaşırtıyor.

Esnafla ‘Karga Cafer’in sıra dışı dostluğu

Bartın’ın Amasra ilçesinde esnaf Levent Genç’in yaralı halde bulup tedavisini yaptırdığı karga ile dostluğu görenlerin ilgisini çekiyor.

 

Semavi Eyice Caddesi’nde dondurmacılık yapan 51 yaşındaki Genç, yaklaşık bir ay önce kızının yaralı halde bulduğu karganın tedavisini üstlendi.

 

Birkaç hafta süren bakım ve tedavi sonrası iyileşen kargayı doğaya salmak isteyen Genç, karganın iş yerinden gitmemesi üzerine hayvanı sahiplendi.

 

“Cafer” ismini verdiği karga için iş yerinin önüne kafes yapan Genç ile “Cafer” arasındaki sıra dışı dostluk, günden güne güçlendi.

 

Gün içerisinde gözden kaybolmasına karşın defalarca Genç’in yanına gelerek kendini sevdiren, bardaktan çay içen ve dondurma yiyen “Cafer”, ilçenin de maskotu oldu.

 

“Cafer artık bizim oğlumuz gibi oldu”

 

Genç, AA muhabirine yaptığı açıklamada, kargayla arkadaş gibi olduklarını söyledi.

 

Yaklaşık bir aydır Cafer’le kahvaltıyı beraber yaptıklarını, çayı birlikte içtiklerini anlatan Genç, “Ona güzel bir kafes yaptırdık. Gün içerisinde canı istediği zaman geziyor, canı istediğinde geliyor, karnını doyuruyor, kendini sevdiriyor. Akşamları kafesine girer, sabah 08.00’de çıkar. Yağmurlu havalarda evimizde de misafir oluyor. Cafer artık bizim oğlumuz gibi oldu. En büyük zevki çay içip dondurma yemek. Bu arada sigaraya karşı alerjisi var. Gördüğü sigara paketini veya dalını hemen parçalıyor.” diye konuştu.

 

İlçenin maskotu oldu

 

Cafer’in, ilçenin maskotu ve herkesin sevgilisi haline geldiğini ifade eden Genç, Cafer’i sosyal medyadan tanıyarak görmek için il dışından gelenler olduğunu belirtti.

 

Genç, burada esnaf olarak kendisini tanıtmak için yıllarını verdiğini vurgulayarak, “Ama Cafer’in ünü bizi geçti. Beni görenler, ‘Cafer’in sahibi geliyor’ diyor. Önceden ‘Levent’in kargası’ denirken, şimdi ‘Cafer’in sahibi’ olarak görülüyoruz. Üç kedimiz, bir köpeğimiz, iki çocuğumuz vardı, artık bir tane de kargamız oldu.” dedi.

 

Müzeden hayvan fosili kaçırdı

 

Amasra Müzesi’nin yanındaki iş yerinde beslediği karganın ilginç bir olaya da imza attığını aktaran Genç, müzede tarihi eserlerin temizliği yapıldığı sırada karga Cafer’in bir domuz dişi fosilini kaçırdığını söyledi.

 

Genç, olayı şöyle anlattı:

 

“Müzede bir arkeolog kızımızın kazılardan çıkan büyük hayvan dişini de temizlediği sırada Cafer, o dişi gagasıyla alarak kaçmış. Tabii bunlar koruma altında ve değerli nesneler. Ardından müzede bir hareketlilik oldu, herkes koşuşturmaya başladı. Tabii ben ne olduğunu anlayamadım. ‘Cafer dişi aldı.’ diyorlar, ben takma diş zannettim. Meğer kurtarma kazılarından çıkan ve incelenmek üzere müzeye getirilen bir hayvan dişiymiş. Cafer, komşumuzun çatısına kondu, orada ağzından alma şansına eriştik ve dişi tekrar müze yetkililerine teslim ettik. Önceki günlerde de bir arkadaşımızın elinden 30-40 lira parayı almış 10 lirasını kurtarabildik. Artık Cafer’in yaptığı şeylerden de sorumlu tutulmaya başlandık. Bu gidişle zarar edeceğiz.”

 

Müze çalışanları şaşırdı

 

Amasra Müzesi arkeologlarından Merve Koç da kurtarma kazılarından çıkan ve araştırılması için müzeye getirilerek temizliği yapılan domuz dişini Cafer’in kaçırmasıyla panik yaşadıklarını ancak bulunmasıyla da sevindiklerini söyledi.

 

Yine müze çalışanlarından Haşim Kara da Cafer’in, gün içerisinde bahçedeki masalarına gelerek su ve çay içtiğini, onu arkadaşları gibi gördüklerini dile getirdi.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X