Esnaftan alışverişte ‘kese kağıdı kullanın’ çağrısı

Türkiye Esnaf ve Sanatkarları Konfederasyonu (TESK) Başkanı Bendevi Palandöken, sağlıklı yaşamak için alışverişlerde kese kağıdı, bez poşet ve file kullanma alışkanlığının tekrar kazanılması gerektiğini söyledi.

Esnaftan alışverişte ‘kese kağıdı kullanın’ çağrısı

Palandöken, Türkiye’de yılda ortalama 35 milyar poşetin doğaya atıldığını ve bir kişinin haftada ortalama 6, yılda 312 poşet kullandığını belirtti. Gıda alışverişlerinde kese kağıdı veya bez torba kullanımını tavsiye eden Palandöken, ”Gıda sektörü dışında naylon poşet kullanımı zaruri olan alanlarda da yeniden dönüştürülen materyal kullanımının teşvik edilmesi için çağrıda bulunuyoruz. Eski günlerdeki gibi gıda ürünlerini koymak için kese kağıdını tercih etmeli, yanımızda bez torba veya file bulundurarak alışverişe çıkmayı tekrar hayatımıza sokmalıyız” dedi. 

Türkiye’de yılda yaklaşık 30 milyar naylon poşet tüketildiğini ifade eden Palandöken, ”Büyük marketler gerçekten çevreyi̇ korumak i̇sti̇yorsa, kese kağıdı ve fi̇leyi̇ ücretsi̇z vermeli̇. Kağıdın ham maddesi ülkemizde yeteri kadar var ancak naylonun ham maddesini dövizle ithal ediyoruz” diye konuştu.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X