Esnaftan ‘Alo 136’ uyarısı

TESK Başkanı Palöndeken, geçen yıl 13,7 milyon litre akaryakıt, 106,4 milyon paket sigara, 143 bin 628 şişe içki, 521 bin 878 kilogram çay ile 988 bin kilogram muhtelif gıda ele geçirildiğine dikkat çekti.

Esnaftan ‘Alo 136’ uyarısı

Türkiye Esnaf ve Sanatkarları Konfederasyonu (TESK) Genel Başkanı Bendevi Palandöken, kaçak üretim ve satışla mücadelenin vatandaşlık görevi olduğunu belirterek, ”Şüphelendiğiniz bir durum olduğunda Alo 136 Kaçakçılık İhbar Hattı’na başvurunuz” ifadesini kullandı.

Palandöken yaptığı açıklamada, yeni yıl yaklaşırken fırsatçıların her alanda kaçak ürünleri piyasaya sürdüğüne dikkati çekti. Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Daire Başkanlığı’nın geçen yıl 24 bin 353 operasyon gerçekleştirdiğini hatırlatan Palandöken, söz konusu operasyonlarda 13 milyon 701 bin litre akaryakıt, 106 milyon 431 bin paket sigara, 143 bin 628 şişe içki, 521 bin 878 kilogram çay ile 988 bin 28 kilogram muhtelif gıdanın ele geçirildiğini bildirdi.

5 MİLYAR TL VERGİ KAYBI

Palandöken, kaçakçılığın 5 milyar lirayı aşan vergi kaybına neden olduğuna işaret ederek, bunun önüne geçmek için denetim elemanı sayısının artırılarak operasyonların aralıksız sürdürülmesi, Tütün Ve Alkol Piyasası Düzenleme Kurumu ve ilgili meslek odalarıyla işbirliği yapılması gerektiğini vurguladı. Kaçak akaryakıt satışının da havaların soğumasıyla artış göstermesinin beklendiğini aktaran Palandöken, şunları kaydetti:

VATANDAŞLIK GÖREVİ OLMALI

Çevre kirliliğine etkilerinin yanında can kayıplarına da yol açan kaçak akaryakıt kullanımının istenmeyen olaylara neden olmaması için tedbirlerin artırılması gerektiğini vurgulayan TESK Başkanı Palandöken, ”Ticari araç sahiplerine indirimli akaryakıt verilmeli veya desteklenerek 10 numara akaryakıtın kullanılmasının önüne geçilmeli. Kaçak üretim ve satışla mücadele etmek herkesin vatandaşlık görevi olmalı. Şüphelendiğiniz bir durum olduğunda ‘Alo 136 Kaçakçılık İhbar Hattı’na başvurunuz.”

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X