Esnaftan bıçak uyarısı

Türkiye Esnaf ve Sanatkarları Konfederasyonu (TESK) Genel Başkanı Bendevi Palandöken, Kurban Bayramı’nın yaklaştığını belirterek, kurbanlıkların kesiminin doğru şekilde yapılmasının önemine dikkati çekti.

Esnaftan bıçak uyarısı

Her bayramda kör bıçak kullanımı ve yanlış kesim teknikleri nedeniyle hem kurbanlıklara eziyet edildiğini hem de bunların derilerine zarar verildiğini ifade eden Palandöken, islam dinine göre eziyet etmeden, en temiz yoldan ve doğru usullerle kurbanlığı kesmenin makbul olduğunu hatırlattı. Palandöken, ‘’Bunun için de kurban kesim işlemlerinde kullanılacak bıçaklara çok dikkat edilmeli. Kalitesiz, kör ve ucuz bıçaklarla, yanlış kesim teknikleriyle kurbanlıklar heba edilmemeli. Kurbanlıklar işin ehli, güvenilir ve bilinir kasaplara emanet edilmeli. Yabancı menşeli ve ne olduğu bilinmeyen bıçaklar kesinlikle tercih edilmemeli” dedi.

ZAMANINDA TUZLANMALI

Deri sanayisinin her yıl 6 milyon büyükbaş ile 60 milyon küçükbaş hayvanın ham derisine ihtiyaç duyduğunu dile getiren Palandöken, şöyle devam etti: ‘’Havaların sıcaklığı göz önünde bulundurularak kurban derileri zamanında tuzlanmalı. Ülke genelindeki 100 bini aşkın kasap esnafımız gerekli tüm hijyen önlemlerini alarak kurban kesmek için hazırlıklarını tamamladı. Vatandaşlarımız hem olası kazalardan korunmalı hem de pandemi döneminde çeşitli kazalara meydan vererek hastanelerimizi gereksiz yere işgal etmemeli.”

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X