Esnaftan kermes tepkisi

Türkiye Esnaf ve Sanatkarları Konfederasyonu (TESK) Genel Başkanı Bendevi Palandöken, yardım kermeslerinin amacı dışında açıldığını belirterek, bu kermeslere çekidüzen getirilmesini istedi.

Esnaftan kermes tepkisi

Palandöken, yazılı açıklamasında, yardım toplama adı altında kurulan kermeslerin esnafla rekabet eder hale geldiğine vurgu yaptı.

Hayır amacıyla kısa süreli kermeslere karşı çıkmadıklarını ifade eden Palandöken, buna karşın yardım kermesi adı altında açılan ancak aylarca faaliyet gösteren fırsatçılara müsaade edilmemesi gerektiğinin altını çizdi.

Yardım kermeslerinin amacı dışında kurulduklarını savunan Palandöken, ”Esnaf ve sanatkarımız kirasını ödemek, vergisini, sosyal güvenlik primini yatırmak için gecesini gündüzüne katarken, yardım kermesi adı altında vergisiz, stopajsız ve masrafsız boş dükkanlarda, arsalarda, caddelerde, alışveriş çadırı kurularak haksız rekabet oluşturuluyor. Esnafın üretim yapabilmek için hijyen standartlarına uygunluğu yetkililer tarafından devamlı kontrol ediliyor, kermeslerde böyle bir denetimin yapılmaması halk sağlığı açısından sakıncalı. Bu tür yardım kermeslerine çekidüzen verilmesini istiyoruz. Bu tür uygulamalar kayıt dışılığın en büyük sebeplerinden biridir” dedi.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X