Esnaftan kermes uyarısı

Türkiye Esnaf ve Sanatkarları Konfederasyonu (TESK) Genel Başkanı Bendevi Palandöken, kermeslerin, son yıllarda amacının dışına çıktığını ve esnafın işlerini aksattığını söyledi.

Esnaftan kermes uyarısı

Palandöken, yazılı açıklamasında, kermeslerin, sergilenen ürün çeşitliliği ile adeta alışveriş merkezleri gibi esnafla yarıştığını belirterek, bunların aylarca açık kaldığını, denetimsiz olarak satış yapıldığını ifade etti.

Çeşitli dernek, vakıf ve sivil toplum örgütleri tarafından açılan kermeslerin, son yıllarda amacının dışına çıkarak, hayırdan çok ticari amaçlı yapılması ile esnaf ve sanatkarın işlerinin aksamaya başladığına dikkati çeken Palandöken, ”Kermes adı altında vergisiz, stopajsız ve masrafsız boş dükkanlarda, havalar ısınınca boş arsalarda alışveriş çadırı kurarak haksız rekabet devam etmektedir” dedi.

ÇEKİ DÜZEN VERİLSİN

Esnafın işyerinin hijyen standartlarına uygunluğunun yetkililer tarafından sürekli kontrol edildiğini, ancak kermeslerde böyle bir uygulamanın olmadığını anlatan Palandöken, ”Denetimin yapılmaması halk sağlığı açısından sakınca yaratıyor. TESK olarak, kermeslere bir çeki düzen getirilmesini istiyoruz. Kermeslerin amacına uygun, kurallara uyularak yapılmasına karşı değiliz” şeklinde konuştu.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X