Esnaftan ucuz akaryakıt talebi

Türkiye Esnaf ve Sanatkarları Konfederasyonu (TESK) Genel Başkanı Bendevi Palandöken, petrol fiyatlarındaki düşüşe rağmen Türkiye’deki akaryakıt fiyatlarının yeterince düşmediğini belirterek, bu durumun nedenin yüksek vergiler olduğunu söyledi.

Esnaftan ucuz akaryakıt talebi

Esnafın düşük vergili ucuz akaryakıt istediğini vurgulayan Palandöken, ”Benzin ve motorine yapılan son zamlar taşımacı ve nakliyeci esnafımızı zor durumda bırakıyor. Yurt içinde kullanılan benzin miktarı kadar yurt dışına litresi 1,5 liradan benzin ihraç ediyoruz. Dünyanın en pahalı akaryakıtını biz kullanıyoruz. Halbuki bir litre benzin üzerinde yüzde 65 ÖTV-KDV payı, yüzde 13,3 oranında da dağıtıcı, bayi payı var. Fiyatlara zam yapmak yerine vergiler düşürülerek taşımacı esnafına ucuz akaryakıt verilmesini istiyoruz” dedi. 

Palandöken, taşımacılık faaliyetiyle uğraşan esnafın en büyük maliyetinin motorin olduğuna dikkat çekerek, “Başka ülkelerde ticaret amaçlı kullanılan ucuz motorin imkanı bizde de olmalıdır. Taşıma maliyetleri düştüğünde vatandaşın yediği içtiğinin de fiyatları düşecek daha ucuza alabilecektir” diye konuştu.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X