Esnaftan ucuz akaryakıt talebi

Türkiye Esnaf ve Sanatkarları Konfederasyonu (TESK) Genel Başkanı Bendevi Palandöken, dizel araç kullanımının artmasıyla piyasada ve ulaştırma sektöründe çalışan esnafın da en büyük sorunu olan akaryakıt maliyetinin yükseldiğini söyledi.

Esnaftan ucuz akaryakıt talebi

Dizel yakıt ile benzin arasındaki fiyat farkının dizel aleyhine bozulduğunu savunan Palandöken, esnafın emeğinin karşılığını alabilmesi için ucuz fiyattan ticari akaryakıt verilmesi ve vergilerin düşürülmesi gerektiğini vurguladı. Palandöken, fiyat içindeki toplam verginin yaklaşık 10 ayda yüzde 53’ten yüzde 62’ye yükseldiğini kaydetti. 

Bendevi Palandöken, ‘Bu durumda vergiler düşmeden akaryakıt fiyatlarındaki düşüş tatminkar olmayacaktır. Taşıma ve ulaşım sektöründeki esnafımızın ucuz akaryakıt istemesi sonuçta halkımıza yansıyacaktı. Nakliyeci esnafın kazancının büyük bölümü motorin, vergi, sigorta primi, trafik sigortası, yedek parça gibi masraflara gidiyor. Esnafımıza vergiden indirim yapılarak ‘ticari akaryakıt’ dediğimiz ucuz akaryakıt verilebilir. Bu indirim devlet maliyesine zarar vermez. Esnafın kazancı kısa zamanda piyasaya dönecektir. Piyasada ne kadar çok iş olursa devletimizin de vatandaşımızın da faydasına olacaktır’ dedi.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X