Esnaftan vergi önerisi

Türkiye Esnaf ve Sanatkarları Konfederasyonu (TESK) Genel Başkanı Bendevi Palandöken, İngiltere’de esnafın yıllık kazancının 10 bin 600 sterlin, Almanya’da 8 bin 354 Euro, Fransa’da da 9 bin 690 Euro’ya kadar olan kısmının vergi dışı bırakıldığını kaydett

Esnaftan vergi önerisi

Mükelleflerin temel gıda, eğitim, sağlık ve kira gibi zorunlu harcamalarını yapmaya yetecek kadar olan asgari kazançları üzerinden vergi alınmasının kayıt dışılık sorununun sürmesine yol açacağına dikkat çeken Palandöken, ‘Esnafın geçimini sağlayacak asgari kazancının vergi dışı bırakılması vergiye gönüllü uyumun sağlanması için en önemli gelişme olacaktır” dedi. Bu kapsamda esnafın yeni kurulacak hükümetten yıllık 8 bin liraya kadar olan kazancının vergi dışı bırakılması kararını beklediğini belirten Palandöken, olası uygulamanın basit usulde vergiye tabi olan esnafın dışındakileride kapsamasının önemini vurguladı. Gerçek usulde vergilendirmeye tabi olan ancak kazancı basit usuldekilerden daha düşük esnaflar da olduğunun altını çizen Palandöken, “Uygulamayı basit usulle sınırlamak, az kazanandan çok, çok kazanandan az vergi alınması gibi bir sonucu doğurur” diye konuştu.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X