Esnaftan yemek kartı boykotuna destek

Esnaf ve Sanatkarlar Derneği (ESDER) Genel Başkanı Mahmut Çelikus, Tüm Restoranlar, Lokantalar ve Tedarikçiler Derneğinin (TÜRES) başlattığı yemek kartı boykotunu desteklediklerini söyledi.

Esnaftan yemek kartı boykotuna destek

Çelikus, Türkiye’de yabancı menşeli 4-5 yemek kartı şirketinin bulunduğunu ve bunların haksız rekabet oluşturduğunu ifade etti. Bu şirketlerin Türkiye dışında yüzde 2-3 olan komisyon oranını Türkiye’de 10-12 gibi yüksek oranlarda uygulayıp haksız kazanç elde ettiklerini vurgulayan Çelikus, Rekabet Kurumu’nun da tespitiyle bu şirketlerin aralarında anlaşıp oligopol bir piyasa oluşturduklarını kaydetti. Çelikkus, ‘Bu durumdan lokantacı esnafımız ciddi manada etkilenmektedir. Bin bir güçlükle elde ettikleri karları bu fahiş oranla ellerinden alınmaktadır. Lokantacı esnafımızın emeği, alın teri bu şirketler tarafından sömürülmektedir. Buna dur demenin zamanı gelmiş ve geçmektedir. TÜRES Başkanı Ramazan Bingöl’ü yemek kartı boykotundan dolayı tebrik ediyor ve destekliyoruz” dedi.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X