Esnaftan yerli ürün kullanın çağrısı

Türkiye Esnaf ve Sanatkarları Konfederasyonu (TESK) Genel Başkanı Bendevi Palandöken, yerli ürün kullanmanın hem üreticiye hem de ekonomiye en büyük destek olduğunu belirtti.

Esnaftan yerli ürün kullanın çağrısı

Palandöken, yaptığı yazılı açıklamada, yerli ürün kullanımının önemine işaret etti. Üreticilerin korunması için gerekli tedbirler alınması gerektiğini ifade eden Palandöken, ‘’Özellikle domates, fasulye ve biber gibi ürünlerin bol olarak üretiminin olduğu bir dönemde salça ithal edilmesi çiftçimize yapılan en büyük haksızlıktır. Yerli ürün kullanmak hem üreticiye hem de ekonomiye en büyük destektir. İthalat izinleri verilirken ince elenip sık dokunmalı. Yerli üreticiyi korumak adına bunu yapmak herkes için milli görev olmalı” dedi. İthalat izinlerinin ihtiyaca göre olması gerektiğini anlatan Palandöken, ‘’Tarımda kendi kendimize yettiğimiz konuma tekrar gelmemiz için çiftçimizi, tarım alanlarımızı ve tarım ürünlerimizi korumamız gerekiyor” diye konuştu.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X