‘Esnek ol’

Rusya’dan müzakerelerde ‘daha esnek olması’ için Esad yönetimine çağrı geldi. Kremlin, Şam heyetinin Cerevre’deki müzakerelerede gereken esnekliği göstermesi gerektiğini açıkladı.

‘Esnek ol’

Rusya, ‘Suriye’de geçiş sürecinin bir noktasında Esad”ın üçüncü bir ülkeye gitmesi konusunda ABD ile Rusya anlaştı’ haberini yalanlarken, Devlet Başkanı Beşar Esad’a bir çağrıda bulundu. 

Kremlin Sözcüsü Dimitri Pestov, Cenevre’deki Suriye görüşmelerini işaret ederek ‘Umarız, Şam heyetinin müzakerelere katılımı yapıcı bir şekilde sürer ve heyet gereken esnekliği gösterir’ ifadelerini kullandı. Kürtlerin de müzakerelere çağrılması gerektiğini söyleyen Peskov, ‘Görüşmeler kapsayıcı olmalı, Kürtleri de içermeli ki Suriyelilerin kendileri kendi kaderlerine karar verebilsin’ diye konuştu. 

ŞAM ATEŞKESİ İHLAL ETTİ 

Öte yandan Fransa, Suriye ordusunun örceki gün Şam’ın banliyösünde gerçekleştirdiği bombalı saldırıların ateşkesi ihlal ettiğini belirtti. 

Fransa Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Romain Nadal, ‘Bu rezil eylem, Suriye halkını terörize etmeyi ve siyasi çözüm için gösterilen uluslararası çabayı baltalamayı amaçlıyor’ dedi.

 

Çarşamba akşamı da  Suriye ordusunun Lazkiye’deki Türkmen köylerini topçu ve havan atışlarıyla hedef alması ve Şam’ın Doğu Guta bölgesindeki Deyr Asafir’deki bir okul ve hastaneyi vurarak aralarında öğrencilerin de bulunduğu onlarca sivili katletmesine ABD’den de tepki geldi. Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü John Kirby, özellikle Doğu Guta’daki okul ve hastanelere yönelik saldırıyı kınadı; ABD’nin saldırılardan dehşete düştüğünü açıkladı. 

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X