Et fiyatındaki yükselişin sebebi büyük besiciler

Kilis Kasaplar ve Kebapçılar Odası Başkanı Şevket Memiler, et fiyatlarındaki yükselişin en büyük nedeninin büyük besiciler olduğunu söyledi.

Et fiyatındaki yükselişin sebebi büyük besiciler

Memiler, Türkiye’de küçükbaş ile büyükbaş hayvan sıkıntısı olmadığını ifade ederek, ”Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı kısa süre önce 800 bin büyükbaş hayvanın yurt dışından ithal edilmesine izin verdi. Dolayısı ile büyükbaş hayvanlar Türkiye pazarına geldi. Buna rağmen et fiyatlarındaki yükselişin en büyük nedeni büyük besiciler, hayvanlarını piyasaya çıkarmayarak et fiyatlarının yükselmesine neden oluyorlar. Bunu defalarca hem biz hem Kasaplar Federasyonu dile getirdi. Raporları bakanlığa sunduk. Bakanlık müdahale etmezse kurban fiyatlarında büyük artış yaşanacaktır” dedi.

FİYAT YÜKSELİRSE SATIŞ YAPAMAYIZ

Türkiye’de et fiyatlarının ucuz olması halinde kasapların para kazanacağını dile getiren Memiler, et fiyatları yükseldikçe et tüketen kişi sayısında azalma yaşanacağını kaydetti. Şevket Memiler, ”Et ne kadar ucuz olursa biz o kadar et satarız. Vatandaşın alım gücü belli. Bu nedenle et fiyatlarını yükseltenler, kasaplar değil büyük besicilerdir. Bunların kim olduğunu devletimiz biliyor” diye konuştu.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X