Et fiyatları düşecek

Türkiye Esnaf ve Sanatkarları Konfederasyonu (TESK) Genel Başkanı Bendevi Palandöken, Doğu ve Güneydoğu illerinde huzur ve güvenin hakim olmasının besiciliği tekrar canlandıracağını söyledi.

Et fiyatları düşecek

Et fiyatlarının düşmesi için ülke genelinde bireysel işletmelerin çoğaltılarak ekonomiye kazandırılması gerektiğini vurgulayan Palandöken, Türkiye’nin toplam 57,6 milyon baş hayvan varlığının yaklaşık 15 milyonunun büyükbaş, 42 milyonunun küçükbaş hayvandan oluştuğunu kaydetti.

2014 yılında 1 milyon ton et tüketildiğini dile getiren Palandöken, et tüketimi artarken besi sayısını da artırmak gerektiğinin altını çizdi. Bendevi Palandöken, ‘Damızlık üreten ayrıca çiftlikler kurulmalıdır. Şimdi besicilerin döküm mevsimi yani büyük başların 6-7 aylık besi süresi dolmak üzere kısa bir süre sonra kesim çoğalacak ve altıncı aydan sonra fiyatlar aşağıya inecektir’ dedi.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X