Et zamlandı!

Et fiyatları, artan maliyetler ve hayvan azlığı gerekçe gösterilerek, 2 ile 5 lira arasında artırıldı.

Et zamlandı!

ASLIHAN AYDIN

Bursa Ticaret Borsası Meclis Üyesi Mahmut Kasap, son 10 gündür et fiyatlarının tırmanışta olduğunu söyledi. Piyasada hayvan bulunmadığını öne süren Kasap, “Tarım Bakanlığı kulak küpelerine bakarak 10 milyon hayvan olduğunu söylüyor. Fakat bu rakam gerçeği yansıtmıyor” dedi. 

Mahmut Kasap, fiyat artışının süreceğini savunarak, çözümün ithal hayvanda olduğunu kaydetti. 

Bir başka kasap Dilek Baydar da, üreticiden hayvan bulmakta zorlandıklarını söyledi. Fiyatların bu yüzden arttığını ifade eden Baydar, “Bundan 1 ay önce karkas eti 15-17 lira arasında satın alırken, şu an bu rakam 19 liraya çıktı.  Üretici, fiyat artığı için hayvanını pazara çıkarmıyor” diye konuştu.

Bursa’da faaliyet gösteren kasaplardan Yılmaz Kunduzcu ise, aslında hayvan konusunda bir sıkıntı olmadığını, büyük üreticilerin hayvanları ellerinde tutarak, piyasayı yönlendirdiğini ileri sürdü.

BURSA’DA SON FİYATLAR

Ürün    Eski    Yeni

Dana kıyma    30-32    32-36

Dana kuşbaşı    31-34    36-37

Dana biftek    38    40

Dana bonfile    45-50    50-55

Kuzu eti    30    32

Karkas    22    20

ÜRETİM 1 MİLYON TONU AŞTI İTHALAT GÜNDEMDEN ÇIKMALI

Türkiye Ziraat Odaları Birliği (TZOB) Genel Başkanı Şemsi Bayraktar, kırmızı et üretiminin 2014’te 1 milyon tonu aştığını belirterek, et ithalatının ülke gündeminden çıkarılması gerektiğini bildirdi. İthalat yapılan dönemde, kasaplık, besilik, damızlık canlı hayvan ve karkas olmak üzere 3,5 milyar dolara yakın dövizin dışarı aktarıldığına dikkat çeken Bayraktar, şunları kaydetti: ”Eğer bu miktar ülke içinde kullanılacak olsaydı ülke hayvancılığı daha iyi konuma gelirdi. İç üretimin desteklenmesi, maliyet düşürücü tedbirlerin alınması, ıslah çalışmalarına devam edilmesi, üretici ve tüketici açısından piyasanın düzenlenmesi öncelikli konular olmalı.’

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X