Etiketlerde ‘Made in Türkiye’ dönemi

Türkiye İhracatçılar Meclisi (TİM), etiketlerle ilgili düğmeye bastı. Yıl sonuna kadar tamamlanması planlanan sürecin ardından ihraç edilen ürünlerde ‘Made in Turkey’ yerine ‘Made in Türkiye’ ifadeli etiketler yer alacak.

Etiketlerde ‘Made in Türkiye’ dönemi

TİM Başkanı İsmail Gülle, yerli otomobil tanıtımında Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın özellikle dikkati çektiği ‘Made in Turkey’ yerine ‘Türkiye’ kullanılması konusunu ihracatçılar olarak destelediklerini söyledi. Sattıkları her üründe uluslararası arenalarda kullandıkları ‘Turkey’ yerine bundan sorna ‘Türkiye’yi kullanacaklarını ifade eden Gülle, ‘’Türkiye’yi marka yapmak, Türkiye’yi yüceltmek hepimizin ortak mücadelesi ise bunu marka ve logo ile yapmamız gerekiyor. Bütün bu logoları bundan sonra ‘Türkiye’ olarak yapacağız. Dünya bizi artık Türkiye olarak biliyor ve tanıyor. Bizim bunun üzerinden yürümemiz gerekiyor. Spor, kültür, sanayi ve ticaretteki her türlü başarımızı bu isim adı altında taçlandıracağız” dedi.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X