Etteki ‘ateşi düşürecek’ yeni projeler geliyor

Kaliteli etiyle İstanbul piyasasında önemli bir yeri olan Kırşehir’de, büyük ve küçükbaş hayvancılığın geliştirilmesi için yeni projeler hayata geçiriliyor.

Etteki ‘ateşi düşürecek’ yeni projeler geliyor

Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı tarafından uygulanan Kırsal Kalkınma Programlarının Desteklenmesi Programı kapsamında kabul edilen 46 proje ile 44 milyon 181 bin liralık yatırım gerçekleştirilecek.

Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Kenan Şahin, AA muhabirine yaptığı açıklamada, İstanbul et piyasasında Kırşehir’in ciddi bir potansiyeli bulunduğunu, birçok işletmede ‘bu iş yerinde Kırşehir eti kullanılmaktadır’ şeklinde yazıların görüldüğünü söyledi.

Böyle büyük bir potansiyeli olan kente bakanlığın da kayıtsız kalmadığını ve ciddi destekler sağladığını belirten Şahin, Kırsal Kalkınma Programlarının Desteklenmesi Programı kapsamında iki ayrı başvuru sürecinde 46 projenin desteklenmeye değer bulunduğunu dile getirdi.

Bu projelerin tutarının 44 milyon 182 bin lira olduğuna işaret eden Şahin, kurulacak yeni işletmeler sayesinde hem hayvancılığın daha da gelişeceğini hem de et fiyatlarının düşmesine katkı sağlanacağını vurguladı.

Kentte 41 yeni hayvancılık işletmesi kurulacak

Şahin, 46 projenin toplam tutarı 44 milyon 182 bin, devletin hibe desteğinin 21 milyon 388 bin lira olduğunu belirterek, bu projeler sayesinde 2015 yılında 41 yeni işletmenin kurulacağını söyledi.

Devlet desteği dışındaki tutarın ise besicilerin yatırımlarını içerdiğine dikkati çeken Şahin, şöyle devam etti:

“Bunların yüzde 99’u hayvancılıkla ilgili. Projelerin 33 tanesi besi işletmeciliği, geri kalanı süt sığırcılığı ve paketleme tesisiyle ilgili. Kurulacak yeni 41 işletmede ortalama 3 kişi istihdam edilse yaklaşık 120 insan buralarda iş sahibi olacak. Kırşehir, özellikle besi sığırcılığında da bir marka oldu. Dünyanın kaliteli ırk popülasyonları burada bulunuyor. Ette randımanı en yüksek danaları besleyip 420 kilogram ortalama karkas ağırlığına ulaşmış işletmelerimiz var. Kırşehir’de dünyanın kaliteli kültür besi ırkları yetiştiriliyor. Bu projelerle Kırşehir’de besiciliğin daha da artacak olması et fiyatlarına da olumlu şekilde yansıyacaktır.”

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X