EURO 2016’da D Grubu

İşte 2016 Avrupa Futbol Şampiyonası’nda (EURO 2016) A milli Takımımızın da yer aldığı D grubu…

EURO 2016’da D Grubu

Türkiye

D Grubu’nda son şampiyon İspanya’nın yanı sıra Hırvatistan ve Çek Cumhuriyeti ile karşılaşacak olan A Milli Futbol Takımımız, EURO 2016 ile şampiyonada 4. kez boy gösterecek. Türkiye Futbol Direktörü Fatih Terim’in çalıştırdığı ay yıldızlı ekip, şampiyonaya elemelerin en iyi grup üçüncüsü olarak katıldı. Barcelona forması giyen Arda Turan, Bayer Leverkusen’de top koşturan Hakan Çalhanoğlu, Çin’in Bejing Guoan takımında oynayan Burak Yılmaz ve lig şampiyonu Beşiktaş ile iyi bir sezon geçiren Cenk Tosun, A Milli Takım’ın önemli oyuncuları olarak dikkati çekerken, Fatih Terim’in 18’lik prensi Emre Mor da şampiyonaya damga vurmaya aday bir diğer isim.

İspanya

Son iki turnuvanın şampiyonu İspanya, 10. kez organizasyona katılım hakkı elde etti. Şampiyona tarihinde 3 kez mutlu sona ulaşan İspanya, finallerde yaptığı 36 maçta 17 galibiyet, 11 beraberlik ve 8 yenilgi aldı. Bir dönem Beşiktaş’ta da görev yapan İspanyol teknik adam Vicente del Bosque’nin çalıştırdığı Boğalar’da en fazla forma giyen futbolcu olan kaleci Iker Casillas, savunmada Sergio Ramos ve Gerard Pique, orta sahada Isco, Andres Iniesta, David Silva, forvette ise Aritz Aduriz ve Alvaro Morata gibi isimler dikkati çekiyor.

Çek Cumhuriyeti

Çek Cumhuriyeti Milli Takımı, EURO 2016 ile 6. kez şampiyonaya katılacak. Çek teknik adam Pavel Vrba’nın çalıştırdığı Çek Cumhuriyeti, Avrupa Şampiyonası elemelerinde Türkiye ile birlikte yer aldığı A Grubu’nu 22 puanla lider tamamladı. Çek Cumhuriyeti Milli Takımı’nda Türkiye’de forma giyen 4 oyuncu bulunuyor. Sezonu Fenerbahçe ile tamamladıktan sonda Sparta Prag’a transfer olan Michal Kadlec’in yanı sıra Bursasporlu futbolcular Tomas Sivok ve Tomas Necid ile Kasımpaşalı David Pavelka da aday kadroda yer alıyor.

Hırvatistan

1991 yılında Yugoslavya’dan ayrılan Hırvatistan, 5. kez Avrupa Şampiyonası’na katılım hakkı elde etti. Hırvat teknik adam Ante Cacic’in çalıştırdığı Hırvatistan’da Real Madrid takımında forma giyen Luka Modric ve Mateo Kovacic, Barcelona’da oynayan Ivan Rakitic ile Juventus’ta forma giyen Mario Mandzukic dikkati çekiyor. Hırvatistan, 2008’de düzenlenen şampiyonanın çeyrek finalinde Fatih Terim yönetimindeki Türkiye ile karşılaşmış, normal süresi 0-0 biten mücadele uzatmalara gitmişti. Müsabakada 119. dakikada öne geçen Hırvatistan karşısında müthiş bir geri dönüşe imza atan ay-yıldızlı ekip, son dakikada Semih Şentürk’ün ayağından bulduğu golle maçı seri penaltı atışlarına taşımıştı. Penaltılar sonucunda rakibine 4-2 üstünlük kuran A Milli Takım, yarı finale yükselen taraf olmuştu.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X