EURO 2020’ye doğru! B Grubu’nun favorisi belli…

Elemelerde fırtına gibi esen Belçika, otoriteler tarafından ilk sırada gösteriliyor… Finallere namağlup gelen Danimarka ve ev sahibi Rusya tur için savaşacak… İlk kez finallere katılan Finlandiya’dan sürpriz beklenmiyor.

EURO 2020’ye doğru! B Grubu’nun favorisi belli…

B Grubu’da elemeleri namağlup tamamlayıp finallere katılmaya hak kazanan iki ülke olmasına rağmen Belçika favori, Danimarka ise plase olarak gözüküyor… Roberto Martinez’in Belçika’sı, elemelerde en çok gol atan takım olması yanı sıra yediği 3 golle de otoriteler tarafından favori olarak gösteriliyor… Danimarka ise, 9. kez yer alacakları Avrupa Şampiyonası’nda istikrarsız bir tablo çizdi. Elemeleri namağlup tamamlamalarına rağmen turnuvanın üst sıraları için adı geçen ekiplerden değiller. Bunun en büyük nedenleri kadrolarında yıldız bir ismin ve kadro derinliğinin olmayışı…

RUSYA SÜRPRİZ YAPAR MI?
Elmelerde Belçika ile aynı grupta yer alan sadece rakibine iki kez yenilerek finallere katılmaya hak kazanan Rusya, ev sahibi ülke olmasının avantajını kullanabilir mi? Gruptaki iki maçlarını Rusya’da oynayacak olmaları önemli bir avantaj ancak ikincilik için Danimarka ile yarışmak zorunda. Grubun en zayıf takımı olarak görülen Finlandiya tarihinde ilk kez bir Avrupa Futbol Şampiyonası’nda mücadele edecek… Teknik direktör Markku Kanerva’nın ekibi hakkındaki beklentilerine bakıldığında genç oyuncularının yeterli tecrübeye kazanması, bir puan alınması ve hatta bir gol atılması göze çarpıyor.

B GRUBU FİKSTÜRÜ

12 Haziran Cumartesi (Kopenhag)
19.00 Danimarka-Finlandiya

12 Haziran Cumartesi (ST.Petersburg)
22.00 Belçika-Rusya

16 Haziran Çarşamba (St.Petersburg)
16.00 Finlandiya-Rusya

17 Haziran Perşembe (Kopenhag)
19.00 Danimarka-Belçika

21 Haziran Pazartesi (St.Petersburg)
22.00 Finlandiya-Belçika

21 Haziran Pazartesi (Kopenhag)
22.00 Rusya-Danimarka

NASIL GELDİLER?

Belçika çok formda
Avrupa Şampiyonası eleme gruplarındaki 10 maçı da kazanan, 40 golle en fazla gol atan ekip olan ve 3 golle de en az gol yiyen 2 ekipten biri olan Belçika, sonrasında oynadığı Uluslar Ligi ve 2022 Dünya Kupası Elemeleri maçlarında ne kadar formda olduğunu kanıtladı. Roberto Martinez’in ekibi son Dünya Kupası’nda Fransa’ya yarı finalde boyun eğerken, son Avrupa Şampiyonası finallerinden sürpriz şekilde çeyrek finalde Galler’e elenmişti. Inter ile müthiş bir sezon geçiren Lukaku’nun yanı sıra De Bruyne, Mertens, Benteke, Courtois gibi isimleri saydığımızda oldukça güçlü bir kadroları var.

Danimarka’nın bileği bükülmedi
Avrupa Şampiyonası finallerinde 9. kez izleyeceğimiz Danimarka, eleme gruplarından namağlup olarak finalle katılan 5 takımdan biri. Katıldıkları turnuvalarda grup aşamasını puansız tamamladıkları şampiyon olmayı başardıkları da oldu. Pandemi nedeniyle Euro 2020 finalleri ertelenmeseydi takımın başında Age Hareide olacaktı ancak kontratı bittiği için 1 Temmuz 2020 itibariyle takım Mainz 05 ve Nordsjælland tecrübelerinden sonra Kasper Hjulmand’a emanet edildi. Kadrolarına bakıldığında Avrupa’nın büyük liglerinde top koşturan Braithwhite, Dolberg, Cornelius, Skov Olsen, Kjaer, Eriksen, Kasper Schmeichel ve Hojbjerg.

Rusya’nın kadrosu düşündürüyor
Grubunda sadece Belçika’ya iki maçta da kaybeden ancak onun dışında oynadığı bütün maçları kazanan Rusya, katıldığı son 5 Avrupa Şampiyonası finallerinin 4’ünde gruptan çıkmayı başaramazken 2008’de ise yarı final gördü. Ev sahibi oldukları son Dünya Kupası finallerinde ise çeyrek finale kadar gelme başarısını göstermişlerdi. Kadro yapısına bakıldığında özellikle savunmadaki isimlerin (Zhirkov – 37, Kudrayshov – 34 ve Semyonov – 32) yaşlarının epey büyük olması böylesine zorlu bir turnuvada ilerleme ihtimallerini epey düşürmüyor değil. Hücumda yine en çok güvenilen isim Dzyuba olacak.

En zayıf halka Finlandiya
İtalya’nın lider tamamladığı J Grubu’nda Yunanistan-Bosna Hersek ikilisinin önünde ikinci olarak tarihlerinde ilk kez bir büyük turnuvanın finallerine katılma başarısı gösteren Finlandiya, hiç şüphesiz C Grubu’nda en zayıf halka olarak görülüyor. Kadro yapılarına baktığımızda Teemu Pukki, Lukas Hradecky ve Joel Pohjanpalo gibi Avrupa’nın önde gelen liglerinden oynamış isimleri mevcut. Orta sahada yükü Glasgow Rangers’lı Glen Kamara çekecek ancak kadronun geri kalanı Güney Kıbrıs, İsveç, Polonya ve Danimarka gibi ülkelerde top koşturan isimler.

 

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X