Euro Grubu Başkanına istifa çağrısı

Euro Grubu Başkanı ve Hollanda Maliye Bakanı Jeroen Dijsselbloem’in Avrupa’nın güney ülkeleri ile ilgili yaptığı açıklamalardan ötürü istifası istendi.

Euro Grubu Başkanına istifa çağrısı

Son seçimde büyük yenilgiye uğrayan Hollanda İşçi Partisi üyesi olan Dijsselbloem’e yaptığı açıklama nedeniyle bazı Avrupa siyasetçileri tepki gösterdi.

Portekiz Dışişleri Bakanı Augusto Santos Silvia, ”Portekiz açısından bakıldığında yapılan açıklamalar kabul edilemez” dedi.

İtalya eski Başbakanı Matteo Renzi de, ”Dijsselbloem, Avrupa Sosyalistler Partisi üyesi olduğunun farkında değil gibi davranıyor. İstifası Avrupa kurumlarının güvenilirliğine fayda sağlar” diye konuştu.

AP Sosyalist ve Demokratlar Grubu (S&D) Başkanı Gianni Pitella ise ”Utanç verici, şok edici kelimeleriyle ve Güney Avrupa ülkelerine ayrımcılık yapan argümanlarıyla Dijsselbloem çok ileri gitti” ifadelerini kullandı.

Dijsselbloem, Alman Frankfurter Allgemeine Zeitung gazetesine verdiği mülakatta, ”AB’nin güney ülkeleri tüm yardım paralarını alkol ve kadına harcayıp sonra yeniden yardım istiyor” ifadesini kullanmıştı.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X