Euro/TL tarihi zirveyi gördü

Enflasyon raporunun açıklandığı dün sınırlı bir iyimserlikle sakin seyreden dolar/TL bu sabah bir miktar yükselerek 3.53’ün hemen üzerinde hareket ederken, euro/TL eurodaki değerlenme eğilimine paralel tarihi zirve seviyelerinde seyrediyor.

Euro/TL tarihi zirveyi gördü

Euro/TL, bu sabah yüzde 0.6 yükselerek 4.1887 ile tüm zamanların en yüksek seviyesini gördü. Kurda işlemler saat 09:36 itibariyle 4.1730 seviyesinden geçiyor. Lira, yıl başından bu yana euro karşısında yüzde 11’in üzerinde değer kaybetti.

Diğer taraftan dolar/TL 3.53 seviyesinden güne başladı. 

Euro, dolar karşısında ise dün iki buçuk yılın zirvesi olan 1.1846 doları gördü. Bu zirveden hafif gerileyen parite bugün yatay seyrederek 1.1806 dolarda bulunuyor.

Bu yıl dolar karşısında yüzde 12 civarında değer kazanan euro, politik riskler ve para politikası belirsizliğinin doları baskılamasının yanı sıra ECB’nin eninde sonunda aşırı gevşek para politikasını daraltması gerekeceği beklentilerinden de destek görüyor. 

Yurt içinde bugün açıklanacak önemli bir veri bulunmazken, cuma günkü tarım dışı istihdam verisi öncesinde bugün ABD ADP özel istihdam verisi ile San Francisco Fed Başkanı John Williams ile Cleveland Fed Başkanı Loretta Mester’in yapacağı konuşmalar izlenecek.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X