Eurovision birincisi belli oldu

İsveç’in başkenti Stocholm’de düzenlenen ve Türkiye’nin yer almadığı 61. Eurovision şarkı yarışmasının kazananı Ukrayna oldu.

Eurovision birincisi belli oldu

Bu yıl 61.’si yapılan Eurovision şarkı yarışmasının kazananı, Kırım Tatarlarına soykırımı anlatanUkrayna’nın ‘1944’ isimli parçası oldu. Şarkıyı Ukraynalı şarkıcı Susana Jamaladinova seslendirdi.

 

Stocholm Arena’da gerçekleşen yarışmada 26 finalist yarıştı. Yarışmada Ukrayna 534 puanla birinci, Avurturalya 511 puanla ikinci,Rusya ise 491 puanla üçüncü oldu.

 

TÜRKÇE NAKARAT’LA BİRİNCİ OLDU

 

Anneannesinin anlattığı Kırım Tatarları’nın sürgün hikayelerinden ilham alan Jamaladinova, bu sürgünü konu alan ‘1944’ adlı şarkıyla birinci oldu.

Sözlerinin bir kısmı İngilizce olan şarkı şu dizelerle başlıyor: “Yabancılar evlerinize girdiler/ Hepinizi öldürdüler/ Sonra da biz suçsuzuz dediler/ Aklınız nerede? / İnsanlık ağlıyor/ Kendinizi Tanrı zannediyorsunuz ama/ Unutmayın herkes bir gün ölür” Şarkının Türkçe nakaratı ise şöyle: “Yaşlığıma toyalmadım/ Men bu yerde yaşalmadım”

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X