Ev alırken seramiğe değil, betona bakın

17 Ağustos 1999 tarihinde yaşanan büyük deprem felaketinin yıl dönümünde kaliteli hazır beton uyarısı geldi.

Ev alırken seramiğe değil, betona bakın

Bursa Beton Genel Müdürü Fatih Vardar, konut satın alırken kullanılan hazır betonun kalitesinin sorgulanması ile deprem ve doğal felaketlerde yaşanacak zararların en aza indirileceğini söyledi. 

Konut alımlarında seramik, parke, batarya, duvar kağıdına gösterilen hassasiyetin özellikle ve öncelikle hazır beton kalitesinde gösterilmesi gerektiğini dile getiren Vardar, ”Potansiyel deprem bölgesinde bulunan kentimizde yapıların olası bir büyük depremde göstereceği performans son derece önemli. Yapılarda pek çok öğeyi sonradan değiştirmek, yenilemek mümkün ama betonda geriye dönüş yok. Dolayısıyla binanın kaliteli ve uygun sınıfta beton kullanılarak inşa edilmiş olması sorgulanmalı ve beton konusu satın alma kararında etkin olmalı” dedi.

SORGULA RİSKTEN KURTUL

Her alanda olduğu gibi hazır beton sektöründe de büyük fiyat rekabeti yaşandığını dile getiren Vardar şöyle devam etti: ”Denetimlerin çok sıkı olması gerekiyor ki; bu fiyat rekabeti inşaatlarda kalitesiz beton ile kendini gösteremesin. Hazır betonun, aslında ciddi bir mühendislik altyapısı gerektirdiği, depremle pek çok kez yüz yüze gelmiş olan ülkemizin yaşadığı acı tecrübelerden sonra daha iyi anlaşılmıştır. 

Biliyor musunuz ki; 150 metrekarelik bir daire için ortalama 7 bin 500 liralık beton kullanılır. Ve bahsettiğimiz fiyatlama sürecinde kaliteli hazır betonun getireceği fark daire başına 500 lirayı bile bulmaz. Bu durumda yüz binlerce lira ödeyerek satın alınan konutlarda 500 lira için hayatımızı, ailemizin, sevdiklerimizin canını tehlikeye atmaya değer mi? Konunun kilit noktası son kullanıcının bunun farkında olmaması. Ve biz bu konudaki demeçlerimizle bilinçlendirme anlamında sosyal sorumluluğumuzu yerine getiriyor, ‘Depremden korkma, tedbirli ol’, ‘Sorgula, tercih hakkını kullan, riskten kurtul’ diyoruz.”

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X