Ev temizliği ve bakım hizmeti

İnegöl’de 65 yaş ve üzeri yaşlıların faydalanacağı ‘Ev Temizliği ve Bakım Hizmeti’ projesi başlatıldı.

Ev temizliği ve bakım hizmeti

SADULLAH ORGAN

Projeyi tanıtan Belediye Başkan Yardımcısı Gülhan Şahin, projenin, kendi günlük ev aktivitelerini yapamayacak düzeyde engelli olan ya da sağlık problemleri nedeniyle bu işleri yapamayan, korunmaya ve bakıma muhtaç, 65 yaş ve üzeri yaşlıları kapsadığını bildirdi.

Yardım talebinde bulunacak vatandaşların ikametgâhlarının İnegöl ilçe sınırları içerisinde olması gerektiğini vurgulayan Şahin, bu kişilerin günlük ev aktivitelerini yaptıracak maddi imkânlarının ya da yapacak kişilerinin olmaması gerektiğini bildirdi. Yardım isteyecek vatandaşların kimlikle hizmet masalarına başvuru yapmaları gerektiğini belirten Başkan Yardımcısı Gülhan Şahin, şahsen başvuru yapamayacak durumda olan vatandaşların ise 777 00 16 hattını arayarak başvuru yapabileceklerini kaydetti.

TAMİRAT DA YAPACAKLAR

Başvuru işlemlerinin tespit ve takip çalışmalarını Umuteli Sosyal Yardım Merkezi tarafından yapılacağını ifade eden Gülhan Şahin, projede iki bayan, bir erkeğin görev alacağını söyledi. Şahin, “Ekibimiz mutfak, banyo, tuvalet temizliği ve dezenfektesi başta olmak üzere evin genel temizliğini yapacak. Vatandaşımız sıcak yemek talebinde bulunursa, aşevimiz marifetiyle sıcak yemek yardımı yapılacak. Talep doğrultusunda gıda, giyim ve yakacak yardımında bulunulacak. Yine talep doğrultusunda saç, sakal ve tırnak temizliği gibi kişisel bakım ihtiyaçları giderilecek. Tüm bunların yanı sıra ekibimiz imkanlar dahilinde hafif tamirat işleri, kısmi eşya yardımı ve boya, badana gibi işleri de yapacak” dedi.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X