Evde beslenen hayvanlarında kimliği olacak

Bursa’da bundan sonra evlerde bakılan kedi ve köpek gibi hayvanların da kimliği olacak.

Evde beslenen hayvanlarında kimliği olacak

Bursa’da sahipli hayvanlar mikroçip takılarak takip edilecek. Sahipli hayvanları kayıt altına almayı hedefleyen proje için Bursa’da pilot çalışma başlatıldı.

5199 Sayılı Hayvanları Koruma Kanunu kapsamında oluşturulan Bursa İl Hayvanları Koruma Kurulu toplantısı Bursa Vali Yardımcısı Mustafa Altıntaş başkanlığında Orman ve Su İşleri Bakanlığı 2. Bölge Müdürlüğü’nde yapıldı. Toplantıya Orman ve Su İşleri Bakanlığı 2. Bölge Müdürlüğü Bölge Müdür Yardımcısı Hakan Mumcuoğlu, Bursa Doğa Koruma ve Milli Parklar Şube Müdürü Ekrem Terzioğlu, kamu kurum ve kuruluşları ile belediyelerin veteriner hekimleri ve sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri de katıldı.

Orman ve Su İşleri Bakanlığı 2. Bölge Müdürlüğü tarafından yürütülen çalışmalar toplantıya katılanlara aktarıldı. Sahipli hayvanların mikroçip uygulaması için Bursa’da pilot çalışma grubu oluşturularak eylem planı çalışmasına başlandı. Belediyeler 2016 yılı için mikroçip ve kulak küpesi ihtiyaçlarını Orman ve Su İşleri Bakanlığı 2. Bölge Müdürlüğü’ne bildirecek.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X