Düzceli balıkçı Hayrullah Kır, bu senenin “hamsi yılı” olduğunu belirterek, hamsiye lezzetini veren en önemli unsurun kullanılan un olduğunu söyledi.

Mısır ununun en lezzetli sonucu verdiğini vurgulayan Kır, “İyi bir hamsi pişirmek için balıklarımızı unluyoruz. Balığa lezzetini veren unudur. Unlamadan balık tavaya konulmamalı. Biz mısır unu kullanıyoruz. Balık, mısır unuyla daha güzel oluyor” dedi.
”PİŞME SÜRESİ 6 DAKİKADIR”
Kır, tavada balık yapmak için az yağ kullanılması gerektiğini vurgulayarak, şunları söyledi:
“Hamsinin pişme süresi 6 dakikadır. Daha az pişmiş isteyenlere veya daha kızarmış sevenlere göre değişir ama ortalaması 6 dakikadır. Balığın pişip pişmediği zaten görülüyor. Pişince çeviriyorsunuz. Sonrası gayet kolay. Balığa az yağ konulmalı. Bazı hanımlarımız bol yağ koyuyorlar. Onu kesinlikle tavsiye etmiyoruz. Az yağ konulursa zaten balığın yağı da çıkacaktır.”

Flipboard