Evdeki çöpler için intihara kalkıştı

Bursa’da 2 sene önce evinden 3 ton çöp çıkarılan yaşlı kadın, yine evi temizlenince intihara kalkıştı. Belediye temizlik ekiplerinin evdeki çöpleri çıkardıkları sırada üst kata çıkarak kendini asmaya çalışan yaşlı kadın, son anda polis tarafından fark edi

Evdeki çöpler için intihara kalkıştı

Osmangazi ilçesi Yeşilova Mahallesi’nde Habibe Ç’nin evinden kötü kokular gelmesi üzerine komşuları belediyeyi aradı. Osmangazi Belediyesi Temizlik İşleri Müdürlüğü ve Çevre Koruma ve Kontrol Müdürlüğü ekipleri, babah saatlerinde bahçeli ve 2 katlı müstakil eve geldi. Evde kimseyi bulamayan ekipler, mahkeme kararıyla çilingir çağırarak içeri girdi.

 

Ekiplerin evde ilk kontrollerini yaptığı sırada gelen ev sahibi Habibe Ç. (64), ekiplere evdeki çöpleri almamalarını söyledi. Ekipleri ikna etmeye çalışan yaşlı kadın, “Evimdeki eşyaları alıp götürmeye yer arıyorsunuz. Bu evin bütün eşyalarını ben aldım. Kafam hiç yerinde değil. Benim elim ayağım titriyor” diye dert yandı. 

Zabıta ekiplerinin, “Evinizdeki değerli eşyaları ve kimliğinizi alıp lütfen dışarı çıkın. Evi boşaltıp ilaçlayacağız. Bu şekilde yaşayamazsınız. Gerekirse sizi hastaneye götürebiliriz. Böyle yaşamaya devam ederseniz hastalık kaparsınız” demesi üzerine, Habibe Ç., “Neyi nereye koyduğumu bilmiyorum. Ben çamaşır yıkadım, o yüzden içerisi dağınık. Kendimi asacağım. Başka çare yok. Böyle yaşayamam. Ben tedavi falan da istemiyorum. İyice sinirlerim bozuldu. Evimin çatısı akıyor. Ben daha onu yaptıracaktım. Ben bu eşyaları yakmak için getirdim. Ben hasta değilim” dedi.

‘KENDİMİ ASARIM’ DEDİ, 

Temizlik ekiplerinin evi boşaltmasını fırsat bularak üst kata çıkan yaşlı kadın, iddialara göre, tavana bağladığı iple kendini asmaya kalktı. Polis ekiplerinin son anda fark etmesiyle ipten alınan Habibe Ç, hemen olay yerine çağrılan 112 acil servis ekipleriyle Devlet Hastanesi’ne kaldırıldı. Habibe Ç.’nin hayati tehlikesinin bulunmadığı öğrenildi. 

Olayı duyan komşuları şaşkınlık yaşarken, “Habibe hanımın yıllardır çöp toplama alışkanlığı yıllardır var. İntihara kalkışmış, ama durumu iyiymiş” şeklinde konuştu. 

‘2 SENE ÖNCE DE TEMİZLENMİŞTİ’

Habibe Ç.’nin psikolojik problemleri olduğunu ifade eden Yeşilova Mahallesi Muhtarı Fahir Demir, “Ev çok kötü durumda. Habibe teyzenin tedavi görmesi gerekiyor. Biz her türlü yardıma hazırız. Ama maalesef kendisini ikna edemiyoruz. Bundan yaklaşık 2 sene önce yine temizledik. O zaman 4 kamyon çöp çıkarmıştık” dedi.

Osmangazi Belediyesi ekipleri evde bulunan çöpleri temizlerken, elektronik cihazlar, dolap ve şahsi eşyalara dokunmadı. Saatler süren temizliğin ardından ev ilaçlandı.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X