Evimde rahat uyuyamıyorum

1999 Marmara depreminin üzerinden 21 yıl geçti. Depremin 21. yıldönümünde Jeoloji Mühendisleri Odası Güney Marmara Şube Başkanı Engin Er, deprem tehlikesi nedeniyle Bursa’dan Orhaneli’ne taşınacağını söyledi: “Bursa’daki evimde rahat uyuyamıyorum ama Orhaneli’ndeki evimde rahat uyuyorum. Çünkü Orhaneli’ndeki evim fay hattına uzak, zemini sağlam ve yeni deprem yönetmeliğine uygun. Bursa’dan Orhaneli’ne taşınacağım.” Olay Gazetesi Yazarı Mustafa Özdal yazdı…

Evimde rahat uyuyamıyorum

7, 2 büyüklüğünde bir depreme hazırlıklı olmamız gerektiğini belirten Er, aradan geçen 21 yıla rağmen büyük depreme hazır olmadığımızı belirtti.

Aktif fay hatları üzerinde çok sayıda bina olduğunu da hatırlatan Er, “ Işıkara’nın dediği gibi depremle yaşamayı öğrenmeliyiz. Deprem kaç büyüklüğünde, nerede olacak biliyoruz. Buna göre tedbirlerimizi  alırsak depremden korkmamayı öğrenmiş oluruz. Maalesef bunu öğrenemedik” diye konuştu.

Mustafa Özdal’ın yazısının devamı için tıklayın…

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X