Evini süpürürken fark etti, hayatı kurtuldu

İzmir’de, evini süpürürken kalbini suyun içinde çalışıyormuş gibi hisseden 45 yaşındaki Seyhan Kayışdikici, vakit kaybetmeden doktora gitti.

Evini süpürürken fark etti, hayatı kurtuldu

Kalbinin içinde beş parça tümöre rastlanan Kayışdikici, başarılı bir ameliyatla felç geçirmeye kadar varan sağlık sorunlarından kurtuldu.

 
Nadir görülen tümör tipi, İzmir’de yaşayan iki çocuk annesi 45 yaşındaki Seyhan Kayışdikici’nin başına geldi.Evini süpürürken bir anda kalbini suyun içinde çalışıyormuş gibi hisseden Kayışdikici, ev işini yarım bırakarak aile hekimine gitti. Aile hekiminin yönlendirmesiyle Özel Tınaztepe Hastanesi’ne başvuran Kayışdikici’nin kalbinin içinde ikisi 3, üçü 1,5 santimetre olmak üzere beş parça tümöre rastlandı. Acilen ameliyata alınan Kayışdikici, başarılı bir operasyonla sağlığına kavuştu. Hastanın doktoru Kalp ve Damar Cerrahisi Uzmanı Op. Dr. Murat Ertürk, bazı tümörler iyi huylu olsa da bulunduğu yer bakımından kötü huylu kabul edildiğini belirtti.

PARÇA KOPMA RİSKİ VARDI

Seyhan Kayışdikici’nin ameliyatıyla ilgili bilgi veren Op.Dr. Murat Ertürk, “Yapılan tetkikler sonucu iki büyük 3’er santimlik tümör tespit ettik. Kalbinin ortasına yapışan üç tane 1,5 santimetrelik tümör parçası çıkarıldı. Parça kopması, parçanın beyne gitmesi sonucu çeşitli felç tiplerinin oluşmasından korunmak için ameliyat kararı aldık. Büyük parçanın biri akciğere giden damarın başındaydı. Akciğerde kalıcı fonksiyon bozukluklarına yol açabilirdi. Bu yüzden ameliyatı yaptık. Kalbin içi döşeyen tabakanın da bir kısmını çıkarmak zorunda kaldık. Bazı tümörler iyi huylu olduğu halde bulunduğu yer nedeniyle kötü huylu sayılıyor. Hastamızın kalbinin içinde bulunan tümörler iyi huylu tümör. Bunlardan parça kopabiliyor. Bu yüzden kötü huylu kabul ediyoruz” dedi.

“SANKİ BOŞLUKTA ÇALIŞIYORDU”

Ev işi yaparken kalbinin normale göre farklı çalıştığını hisseden Kayışdikici de şöyle konuştu: “Ev hanımıyım. Evi süpürüyordum. Kalbimi suyun içinde çalışıyormuş gibi hissettim. Sanki boşlukta çalışıyordu. Tuhaflık hissettim. İşimi bırakıp aile hekimime gittim. ‘Bu çok önemli olabilir, doktora git’ dedi. Belki daha önce vardı ama süpürge yaparken fark ettim. Çok değişik çalışıyordu. Tarif etmesi zor. Ameliyata karar verme sürecim çok zordu ama mecbur kaldım. Şuan çok şükür sağlıklıyım. İyi ki ameliyat olmuşum.” 

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X